Milli Egitim Bakanligi 'Millet Olmak' Temali Afis Ve Slogan Yarismasi Düzenleyecek

15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü dolayisiyla düzenlenen yarismaya, örgün egitime devam eden tüm lise ögrencileri katilabilecek Çalismalar en geç 5 Temmuz mesai bitimine kadar il müdürlüklerine okul yönetimlerince dijital ortamda iletilecek.

Milli Egitim Bakanligi, 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü dolayisiyla ögrencilerde milli birlik ve beraberlik duygusunu güçlendirmek, demokrasi bilincini gelistirmek ve pekistirmek amaciyla "Millet Olmak" temali afis ve slogan yarismasi düzenleyecek.

Bakanliktan yapilan açiklamaya göre, 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü etkinlikleri çerçevesinde "Millet Olmak" temali Liseler Arasi Afis ve Slogan Yarismasi'nda "söyleyecek sözü, gelecege birakacak izi olsun" isteyen gençler yarismaya davet edildi.

Ögrencilerde milli birlik ve beraberlik duygusunu güçlendirmek, demokrasi bilincini gelistirmek ve pekistirmek amaciyla düzenlenen yarismaya, örgün egitime devam eden tüm lise ögrencileri katilabilecek.

35x50 santimetre ebadinda yapilacak afis çalismasinda teknik sinirlama olmayacak. Afisler, kara kalem, sulu boya, kuru boya, guaj boya, akrilik, yagli boya, kolaj teknigiyle yapilabilecegi gibi bilgisayar ortaminda da tasarlanabilecek.

Sloganlar ise en fazla 10 sözcükten olusacak ve "milli birlik ve demokrasi" konusunda farkindalik gelistirici içerikte olacak.

Çalismalar, en geç 5 Temmuz mesai bitimine kadar il müdürlüklerine okul yönetimleri tarafindan dijital ortamda iletilecek.

Eserler, sehir bazinda degerlendirmeye tabi tutulup her ilde birincilik alan eser, ilini ulusal düzeyde temsil etmek üzere 8 Temmuz saat 17.00'ye kadar "[email protected]" adresine dijital ortamda gönderilecek.

Dereceye girenler, 12 Temmuz'da Basin Müsavirligince ilan edilecek.
Kaynak: AA