Manisa TSO'da 'KOBI Destekleri' Semineri Düzenlendi

Manisa Ticaret ve Sanayi Odasi (Manisa TSO) tarafindan oda üyelerinin devlet desteklerinden faydalanmasi kapsaminda “Manisa TSO’da KOBI Destekleri” semineri düzenlendi.

Manisa TSO'da 'KOBI Destekleri' Semineri Düzenlendi
Manisa TSO, oda üyelerinin devlet desteklerinden faydalanmasi amaciyla egitim seminerleri düzenlemeye devam ediyor. Manisa TSO ev sahipliginde “Manisa TSO’da KOBI Destekleri” semineri düzenlendi.

TOBB Manisa Il Oda ve Borsalar Akademik Danismani Prof. Dr. Mahmut Kargin’in moderatörlügünde gerçeklesen toplantida KOBI’lere yönelik devlet destekleri hakkinda bilgilendirmelerde bulunuldu. Çevrimiçi olarak gerçeklesen toplantida Zafer Kalkinma Ajansi ve KOSGEB kurumlarinin sunmus oldugu hibe ve tesvikler, güncel uygulanan destek programlari ve söz konusu programlardan yararlanabilme imkanlari anlatildi.

“Salgin is dünyasini sekteye ugratti”

Toplantinin açilisinda konusan Manisa TSO Yönetim Kurumu Baskani Mehmet Yilmaz, “2019’da baslayan ve 2020 yilinda tüm dünyayi etkisi altina alan korona virüs salgini, önce saglik sektörünü daha sonra is yasamimizi daha önce hiç yasamadigimiz biçimde olumsuz etkiledi. Adeta felç etti. Özellikle ekonomik alanda olusturdugu olumsuz etkileri, bütün is dünyasi olarak hep beraber yasadik, yasamaya devam ediyoruz. Kisitlamalar nedeniyle birçok sektör çalisamaz duruma geldi. is yerleri geçici olarak kapanmak zorunda kaldi. Birçok ülkede oldugu gibi, isletmelerimiz çalisma sermayesinde yetersiz, tedarik zincirinde çaresiz kaldi. Bu nedenle isletmelerimizin ekonomik ve finansal olarak faaliyetlerini yerine getirmeleri sekteye ugradi. Nihayet yüksek asilama performansi ile birlikte salginin olumsuz etkileri, son günlerde asagi yönlü bir seyir izlerken, kisitlamalar da kalkmaya basladi.

Hepimizi memnun eden bu gelismeler ile birlikte, salginin neden oldugu yaralar insallah yavas yavas sarilmaya baslanacak” dedi.



“Salginin olumsuz izleri yavas yavas ortadan kalkiyor”

Isletmelerin salgin öncesi performanslarina ulasabilmeleri için mali kaynak bulmalari gerektigini belirten Baskan Yilmaz; “Isletmelerimizin salgin öncesi performanslarina ulasmasi için özellikle mali kaynaklara ihtiyaç bulunmaktadir. Bu anlamda bugünkü toplanti oldukça önemlidir. Ülkemizin iki güzide kurumu olan kalkinma ajanslari ve KOSGEB’in sunmus oldugu hibe ve tesvikler, bir ölçüde salginin olumsuz izlerini silmeye vesile olacak. Birazdan kurumlarimizin yetkilileri tarafinda ilk agizdan sunulacak hibe ve tesviklerden, manisa is dünyasi olarak azami sekilde yararlanacagimiza inancim tamdir. Bu vesile ile seminerimize katilan Zafer Kalkinma Ajansi Genel Müdürümüz Veli Oguz ve KOSGEB Il Müdürümüz Mahmut Oguz Kilinç Beyefendilere tesekkürlerimi sunuyorum” diye konustu.

Seminere Manisa Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Yilmaz, Zafer Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Veli Oguz, KOSGEB Manisa Il Müdürü Mahmut Oguz Kilinç, Manisa Yatirim Destek Ofisi Koordinatör Vekili Cansu Uyar, , Manisa Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu üyeleri, Meclis Üyeleri, Genel Sekreter Yardimcisi Nermin Yener, Proje ve Is gelistirme Koordinatörü Mehmet Can Çakar ve Manisa Is Dünyasi’nin seçkin temsilcileri katildi.

Kaynak: İHA