Isviçre'deki Libya Siyasi Diyalog Forumu Oturumlari Uzlasi Saglanamamasi Nedeniyle Bir Gün Uzatildi

Birlesmis Milletler (BM) öncülügünde Isviçre'de düzenlenen ve bugün sona ermesi planlanan Libya Siyasi Diyalog Forumu (LSDF) oturumlari, katilimcilarin 24 Aralik seçimlerinin anayasal temeli üzerinde uzlasi saglayamamasi üzerine bir gün daha uzatildi.

LSDF üyelerinden alinan bilgiye göre, dün gece yarisina kadar süren oturumlarda, farkli öneriler sunan üyeler arasinda uzlasi saglanmasi için çalisacak bir kurul olusturulmasi karari alindi.

Bugün sona ermesi ve seçimlerin hukuki altyapisina iliskin bir karar çikmasi beklenen LSDF oturumlari bir gün daha uzatildi.

BM Libya Destek Misyonu (UNSMIL) tarafindan Libya'nin farkli siyasi ve sosyal kesimlerini temsilen seçilen 75 üyeli LSDF oturumlari, 24 Aralik'ta yapilmasi planlanan parlamento ve baskanlik seçimlerinin anayasal temelini görüsmek üzere 28 Haziran'da Isviçre'nin Nyon kasabasinda baslamisti. ???????

Toplantida LSDF üyeleri, devlet baskaninin dogrudan halk tarafindan mi yoksa parlamento tarafindan mi seçilecegi, baskanin yetkileri, adaylik kriterlerinin neler olacagi ve anayasa referandumuna gidilip gidilmeyecegi gibi konulari tartisiyor.

Kaynak: AA