Istinaf Mahkemesi Üyelerini 'Hedef Gösterme' Sorusturmasi

Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginca istinaf mahkemesi üyelerine iliskin sosyal medya paylasimi nedeniyle hakkinda sorusturma baslatilan gazeteci Fatih Tezcan'in ifadesi alindi.

Fatih Tezcan, dün avukatiyla birlikte Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi Terör ve Örgütlü Suçlar Sorusturma Bürosuna gelerek hakkindaki sorusturma kapsaminda "süpheli" sifatiyla ifade verdi.

Tezcan'in ifadesinde, hakimleri hedef gösterme gibi bir niyetinin olmadigini, toplum gibi kendisinin de rahatsiz oldugunu, hedef gösterme niyeti olsa açikça yazabilecegini savunarak, suçlamalari reddettigi ögrenildi.

Tezcan, ifadesinin ardindan adliyeden ayrildi.

Istanbul Cumhuriyet Bassavciligindan 24 Mayis'ta yapilan açiklamada, Twitter'dan "Fatih Tezcan" kullanici ismiyle 23 Mayis 2021'de "RT 5 Nisan 2021 tarihinde Mehmet Agar ve diger saniklarin beraat kararlarini bozan istinaf mahkemesi kararina ve heyetin isim listesine ulastim. Heyet Baskani hakim M.H.Y'yi ve üye hakimler A.S ve A.A'nin baglantilarini arastiriyoruz. Bilgisi olanlar için Ihbar Hatti: 05398629999" seklinde bir paylasim yapildigi hatirlatilmisti.

Açiklamada, bu paylasim nedeniyle Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan Tezcan hakkinda 3713 sayili Terörle Mücadele Kanunu'nun "terörle mücadelede görev almis kamu görevlilerinin hüviyetlerini açiklama, yayinlama veya kisileri hedef gösterme" ve "yargi görevi yapani, bilirkisiyi veya tanigi etkilemeye tesebbüs" maddeleri uyarinca resen sorusturma baslatildigi bildirilmisti.

Sorusturma kapsaminda Istanbul Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, Tezcan’in evinde arama yapmis, aramada dijital materyallere el konulmustu.

Kaynak: AA