Is Turkcell Teknoloji Bulusmalari Çevrim Içi Gerçeklestirildi

Turkcell Kurumsal Satistan Sorumlu Genel Müdür Yardimcisi Ceyhun Özata: 'Turkcell olarak kurulusumuzdan bugüne tam 27 yildir sektör, endüstri ve büyüklük fark etmeksizin tüm kurumlarin dijital dönüsüm yolculuguna eslik etmeyi, onlar için vazgeçilmez is ortagi haline gelmeyi en önemli sorumluluklarimizdan biri olarak görüyoruz'.

Turkcell Kurumsal Satistan Sorumlu Genel Müdür Yardimcisi Ceyhun Özata, "Turkcell olarak kurulusumuzdan bugüne tam 27 yildir sektör, endüstri ve büyüklük fark etmeksizin tüm kurumlarin dijital dönüsüm yolculuguna eslik etmeyi, onlar için vazgeçilmez is ortagi haline gelmeyi en önemli sorumluluklarimizdan biri olarak görüyoruz." ifadelerini kullandi.

Turkcell'den yapilan açiklamaya göre, Turkcell, sirketlerin dijitallesme yolculugundaki rehberligini Is Turkcell Teknoloji Bulusmalari ile sürdürüyor. 2010'dan beri Türkiye'nin dört bir yaninda fiziksel olarak gerçeklesen Is Turkcell Teknoloji Bulusmalari, bu yil salgin sebebiyle ikinci kez çevrim içi yapildi. Degisen is yapis sekillerine ve müsteri ihtiyaçlarina odaklanilan dijital dönüsüm bulusmalarinin bu yilki konusu "Dijital Çagda Simdinin Gücü" oldu.

Turkcell ekosistemindeki sirketlerin yöneticilerinin de dijital dönüsüm sürecindeki is ortakliklarini örneklerle anlattigi bulusmayi, tüm Türkiye'den 1.500'den fazla katilimci izlerken, ana oturumlara ek paralel oturumlarin da yer aldigi programda salgin ve sonrasinda dünyada dijitallesmeye dair öngörüler, güncel gelismeler ve tecrübeler paylasildi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Turkcell Kurumsal Satistan Sorumlu Genel Müdür Yardimcisi Ceyhun Özata, Türkiye'nin ve sirketlerin dijitallesmesini ayri bir sorumluluk gördüklerini belirterek, sunlari kaydetti:

"Içinde bulundugumuz dönemde günlük hayatlarimizdan isimize kadar dijital dönüsümün ne kadar önemli oldugu ortada, aksiyon almak için yarini beklememek gerek. Turkcell olarak kurulusumuzdan bugüne tam 27 yildir sektör, endüstri ve büyüklük fark etmeksizin tüm kurumlarin dijital dönüsüm yolculuguna eslik etmeyi, onlar için vazgeçilmez is ortagi haline gelmeyi en önemli sorumluluklarimizdan biri olarak görüyoruz. Bu kapsamda altyapi ve teknoloji yatirimlarinin yani sira insan kaynaklari ve organizasyonel yapiyla ilgili de yatirimlar yapiyoruz.

2,5 yil önce kurumlarimizin dönüsümü için Dijital Is Servisleri sirketimizi yüzde 100 Turkcell istiraki olarak hayata geçirdik. Telekom hizmetlerinden veri merkezi ve bulut çözümlerine, nesnelerin internetinden siber güvenlige kadar uçtan uca ürün ve çözümler gelistiren bu sirketimizin en önemli amaci, teknoloji odakli imkanlariyla Türkiye'deki hatta bölgedeki kurumlarin dijital dönüsüm yolculuklarinda yaninda olmak."

Özata, bugün Dijital Is Servisleri sirketinin, Turkcell ekosistemiyle beraber global ve yerelde de bu süreci tamamlamak, süreci tek elden yürütmek adina önemli bir çözüm saglayici olarak kurumsal müsterilerine hiz kesmeden hizmet verdigini aktardi.

- "Hep iyilerle çalisin ve cömert olun"

Verilen bilgiye göre, Is Turkcell Teknoloji Bulusmalari'nda "Dijital Çagda Liderlik" baslikli konusmasiyla Korn Ferry sirketinin Türkiye Baskani ve Yönetici Ortagi Serif Kaynar da deneyimlerinden yola çikarak liderlik üzerine tavsiyelerde bulundu. Is dünyasindaki basarili liderlerin ortak özelliklerine deginen Kaynar, "Hep iyilerle çalisin ve cömert olun." ifadesini kullandi.

Teknolojinin ayni zamanda sanatla da bulustugu Is Turkcell Teknoloji Bulusmalari'nda ünlü sanatçi Sertab Erener sahne aldi.

Ayrica, tamami dijital ortamda etkinlige özel olarak üretilen eserlerden olusan bir sanat galerisi de katilimcilarla bulustu. Sergide bulunan 8 eser ile dijital sanatin nasil anlatildigi ve sanatçilarin bu dönemde teknolojiyle nasil hikayeler yazdigi aktarildi. Duygularin dijital olarak aktarildigi ve çesitli kodlarin kanvas olarak kullanildigi serginin kürasyonu Contemporary Istanbul tarafindan yapildi.

Sergi ve konser de dahil olmak üzere etkinligin tamami 25 Temmuz 2021'e kadar www.isturkcellteknolojibulusmalari.com adresinden izlenebilecek.

Kaynak: AA