Gürkan, Çayirköy'de Vatandaslarla Bir Araya Geldi

Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, Yesilyurt Ilçesine bagli Durulu, Fatih, Kusdogan ve Çayirköy mahallelerine yapilan 17 kilometrelik asfalt çalismalarini inceleyerek, Çayirköy Mahallesi’nde bölge muhtarlari ve vatandaslarla bir araya geldi.

Gürkan, Çayirköy'de Vatandaslarla Bir Araya Geldi
Malatya merkez ve ilçelerinde yol bakim onarim ve asfalt çalismalarini yogun bir sekilde sürdüren Malatya Büyüksehir Belediyesi, Yesilyurt Ilçesine bagli Durulu, Fatih, Kusdogan ve Çayirköy mahallelerinde yapilan çalismalarini tamamladi. Mahallelere yapilan çalismalari yerinde inceleyen Baskan Gürkan’a Genel Sekreter Yardimcilari, MASKI Genel Müdürü Mehmet Yasar Karatas, Daire Baskanlari, muhtarlar ve mahalle sakinleri eslik etti.

“Baskanimiz sehrimize daha güzel hizmetler getirecek”

Çayirköy Mahallesi’nde muhtarlar ve bölge halkiyla bir araya gelen Baskan Gürkan’in yaptigi ziyaretten dolayi memnun olduklarini söyleyen Çayirköy Mahallesi Muhtari Müslüm Özdemir, ” Malatya Büyüksehir Belediye Baskanimiza ve daire baskanlarimiza tesekkür ediyorum. Her istedigimizi ellerinden geldigi kadar yapiyorlar. Baskanimiza ve ekibine tesekkür ediyorum” dedi.

Göreve geldigi ilk günden itibaren Baskan Gürkan’in performansina muhtarlar olarak sahit olduklarini belirten Yesilyurt ilçesi Muhtarlar Dernek Baskani ve Atatürk Mahallesi Muhtari Süleyman Sahbaz, “ Büyüksehir Belediye Baskanimizi Çayirköy Mahallemize davet ettik. Bölgemizde bulunan mahalle muhtarlarimizla birlikte Sayin Baskanimiza talep ve isteklerimizi sunduk. Biz baskanimizin Allah nasip ederse önümüzdeki süreçte de sehrimizde hizmet etmesini muhtarlar olarak istiyoruz. Insallah baskanimiz çalismalarini daha fazla artirarak bölgemize, sehrimize daha güzel hizmetler getirecek buna inaniyoruz” ifadelerini kullandi.

Yesilyurt Ilçesinde ve mahallelerinde yapilan çalismalar hakkinda bilgiler veren Yol ve Altyapi Koordinasyon Daire Baskani Mehmet Mert ise, “ Yesilyurt ilçemizde geçtigimiz yil Porga bölgesinde 25 km’ye yakin asfalt çalismalarimizi bitirdik. Kadirusagi, Seyitusagi, Ikizce ve Atalar bölgelerinin asfaltini 25 kilometrelik kismini yeniledik. Suanda Yalinkaya bölgemiz var. En son mahallemiz. Bölgenin micirini çekiyoruz insallah 10 günlük süre içerisinde çalismalarini bitirecegiz. Yine Yesilyurt ilçemize ait Durulu, Fatih, Kusdogan ve Çayirköy bölgelerimizde suanda asfalt özelligini kaybeden yollarimizda bakim onarim ve ikinci kat çalismalarini yaptik. Ayni zamanda mahalle içlerinin çalismalarini da tamamladik. Yesilyurt ilçemiz sinirlari içinde olan ve Suriye kampi denilen bölgenin de asfaltini tamamen yeniledik. Toplamda 17 km asfalt çalismalarini bitirdik. Suanda Durulu bölgemizde 2 km serme ve sikistirma çalismalarini yapip bu hafta asfaltini tamamlamis olacagiz. Yaptigimiz çalismalarla Yesilyurt Ilçemizde sikintili fazla bir yerimiz kalmamis olacak” açiklamalarinda bulundu.

“Hemserilerimize ne kadar minnet duysak azdir”

Malatya’da yüzde 90’a yakin bir oranda kirsal kesimlerde dâhil olmak üzere yollarin asfaltlandigini belirten Baskan Gürkan, “ Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, “ Bizim milletimiz kadirsinas bir millettir. Asil bir millettir. Alicenap bir millettir. Bizim yaptigimiz hizmetler esasinda eskiden gelmesi gereken hizmetlerdir. 20. yy’in hizmetleridir. Biz halkimiza hizmet ediyoruz buna minnet duyuyor halkimiz. Dolayisiyla biz hemserilerimize, halkimiza ne kadar minnet duysak azdir. Ben bu anlamda Çayirköy halkimiza ve bölge halkimiza, muhtarlarimiza tesekkür ediyorum. Bizim görevimiz sehrimizin dört bir yaninin hizmetle tanismasi, geç kalinmis hizmetlerin biran evvel vatandasimizin ve hemserilerimizin ayagina götürülmesi gayreti ve çabasi içerisindeyiz. Göreve geldigimizde iki yil içerisinde susuz, kanalizasyonsuz, yolsuz ve atiklarin akarsulara karistigi hiçbir yer olmayacak dedik. Geldigimiz noktada bugün yüzde 90’a yakin köy yollari da dâhil asfaltlandi. Çogu yerlerde mezra yollari, mahalle yollarinin ilçe belediyelerine ait olan kisimlarina kadar sicak asfalt ile tanisti.

Bir taraftan da binlerce km altyapi çalismalari kirsal kesimlere yapiliyor. Diger taraftan bütün ilçelerimize 12 tane aritma tesisi ihalesi yapildi. Aritma tesisi ihalelerimizle birlikte akarsulara karisacak olan atik sulari aritarak kullanilabilecek hale dönüsmesini sagliyoruz. Ayni zamanda bütün ilçelerimize Kati Atik Aktarma Istasyonlari kurarak ilçelerimizi çöp sahalarinin metan gazindan, yangindan ve kötü kokudan kurtarip çöpleri alip sehir merkezine getirerek enerjiye dönüstürerek geri dönüsümleri temin ediyoruz. Dolayisiyla suanda sehrimizin genelinde sadece Yol ve Altyapi Koordinasyon Daire Baskanligimizin 85 santiyesi var. Ayni zamanda yine MASKI Genel Müdürlügümüzün altyapi, su ve kanalizasyon santiyeleri var. Kültür Daire Baskanligimiz kültürel sosyal etkinlikler, meydan düzenlemeleriyle ilgili, kültür merkezleri ve mahalle ziyaretleriyle ilgili, Çevre Koruma ve Kontrol

Daire Baskanligimiz Malatya genelinde ilaçlama, çevre düzenlemeleri ve doganin korunmasiyla ilgili bütün çalismalari hep birlikte yürütüyoruz. Yapilan çalismalarin Malatya’miza hayirli ugurlu olmasini temenni ediyoruz. Birçok alanda hizmetimiz var ve yetisebildiklerimize temsil noktasinda ziyaretler yapiyoruz. Her noktada çalismalarimiz devam ediyor. Yine Çayirköy ve bölgeye yapilan hizmetlerimizin de halkimiza hayirli olmasini diliyoruz.

Çayirköy güzel ve güzide bir mahallemizdir. Özellikle Çayirköy mahalle sakinlerimiz muhtarimiz ve azalarim birlik beraberlik içerisinde güzel bir tablo sergiliyorlar. Bu tablodan dolayi kendilerine tesekkür ediyoruz. Biz Malatya’da birlik beraberlik ve dayanismanin, her görüste ve düsüncedeki hemserilerimizin bir arada oldugu ve Malatya paydasinda birlestigi, Malatya’yi mazisine layik istikbale hazirlama noktasinda hemfikir oldugu örnegini Türkiye’ye rol model yapmak durumundayiz. Suanda açik ara öndeyiz. Malatya örnegi artik Türkiye’nin her kesiminde ve her yerinde. Ankara’nin her platformunda tartisilan, konusulan ve örnek alinan bir duruma geldik. Bu tabloyu bizlere yasatan bütün hemserilerime tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA