CHP Kadin Kollari Genel Baskani Nazliaka'dan Istanbul Sözlesmesi Tepkisi Açiklamasi

'Istanbul Sözlesmesi'nin yükümlülükleri yerine getirilmis olsaydi, kadinlar sokak ortasinda göz göre göre katledilmeyecekti'.

CHP Kadin Kollari Genel Baskani Aylin Nazliaka, "Istanbul Sözlesmesi'nin yükümlülükleri yerine getirilmis olsaydi, kadinlar sokak ortasinda göz göre göre katledilmeyecekti." dedi.

Nazliaka, parti genel merkezinde düzenledigi basin toplantisinda, Türkiye'nin Istanbul Sözlesmesi'nden çekilmesinin üzerinden 103 gün geçtigini belirtti.

Bu 103 günde kadinlara ve çocuklara cinsel istismarda bulunanlarin cezasizlikla, katillerin, kadina yönelik siddet uygulayanlarin iyi hal indirimleriyle ödüllendirildigini öne süren Nazliaka, söyle konustu:

"Istanbul Sözlesmesi'nin yükümlülükleri yerine getirilmis olsaydi, kadinlar sokak ortasinda göz göre göre katledilmeyecekti, kadinlari katledenler cezasizlikla ya da iyi hal indirimleriyle ödüllendirilmeyecekti, çocuga yönelik cinsel istismarda bulunanlar, delil yetersizligi gerekçesiyle serbest birakilmayacakti, cinsel istismar magduru çocuk, delil sunmak için istismarcisi ile tekrar bir araya gelip ses kaydi almaya çalisirken tekrar taciz edilmeyecekti."

Danistay 10. Dairesinin, Türkiye'nin Istanbul Sözlesmesi'nden çekilmesine iliskin Cumhurbaskani Karari'nin yürütmesinin durdurulmasi istemini oy çokluguyla reddetmesini de elestiren Nazliaka, Dairenin üç üyesinin çogunluk görüsüne, iki üyenin katilmayarak karsi oy yazdigini hatirlatti.

CHP Kadin Kollari Genel Baskani Aylin Nazliaka, "Telafisi güç ve imkansiz zararlarin dogmasina ragmen yürütmeyi durdurma karari vermeyen Danistaya soruyoruz, siz de Aile ve Sosyal Politikalar Bakani Derya Yanik gibi siddeti tolere edilebilir mi buluyorsunuz? Siz de almis oldugunuz bu kararla kadina yönelik siddetin, kadin cinayetlerinin göz ardi edilebilecegini mi düsünüyorsunuz?" diye konustu.

Nazliaka, iktidara gelmeleri halinde Istanbul Sözlesmesi'nin yeniden yürürlüge girmesi için gerekli adimlari atacaklarini kaydetti.
Kaynak: AA