Çankiri Valisi Ayaz'dan Kovid-19 Asisi Olmayanlara Çagri Açiklamasi

'Asilamada yas grubu gençlestikçe maalesef asilama oranimiz da asagiya dogru düsüyor. Onun için asi olabilecek durumdaki tüm vatandaslarimizin ivedi olarak asi olmasini istiyoruz'

Çankiri Valisi Abdullah Ayaz, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) asi çalismalariyla ilgili olarak, "Asilamada yas grubu gençlestikçe maalesef asilama oranimiz da asagiya dogru düsüyor. Onun için asi olabilecek durumdaki tüm vatandaslarimizin ivedi olarak asi olmasini istiyoruz." dedi.

Vali Ayaz, Valilik Toplanti Salonu'nda düzenledigi basin toplantisinda, Kovid-19 tedbirlerinin neredeyse tamamen kalktigini ancak salginin henüz bitmedigini söyledi.

Salginin bir süre daha gündemde olacaginin altini çizen Ayaz, "Bundan sonraki süreçte tüm enerjimizi asilamaya vermek istiyoruz. Asi konusunda ilerleme kaydedebilirsek, istedigimiz sekilde insallah agustos ayinda çok daha rahatlayacagimizi düsünüyoruz. Asilama, su anda 18 yas üstüne açik, hatta bugün itibariyla 50 yas üzeri vatandaslarimiz ve saglik çalisanlarimiz üçüncü doz asi da olabilecekler." diye konustu.

Asilamada genç nüfus oraninin düsük olduguna dikkati çeken Ayaz, "Asilamada yas grubu gençlestikçe maalesef asilama oranimiz da asagiya dogru düsüyor. Onun için asi olabilecek durumdaki tüm vatandaslarimizin ivedi olarak asi olmasini istiyoruz. Virüsün gidecek yerinin kalmamasi lazim. Yoksa vakalar, hastalik, mutasyonlar özellikle devam edecek." diye konustu.

Kentte bugüne kadar birinci ve ikinci doz toplam 134 bin 54 doz asi uygulandigini, herhangi bir sorun da yasanmadigini vurgulayan Ayaz, vatandaslarin bilimsel temelden yoksun iddialara itibar etmemesini istedi.

Kentte Hindistan varyantinin da görüldügünü bildiren Ayaz, sunlari kaydetti:

"Bu zaten bekledigimiz bir seydi. Saglik Bakanimiz, '26 ilde görüldü' dedi. Salgin hastalikla mücadele ediyoruz, ilimize gelmemesi düsünülemezdi ama dün ilk hastamiz 61 yasinda bir erkek vatandasimiz. Su an için durumu iyi ama hepimizin dikkat etmesi gerekmekte. Hastanemizde 18 hastamiz var, bunlarin 13'ü serviste, 5'i de yogun bakimda. Yogun bakimdaki tüm hastamiz entübe durumda. Bugüne kadar vefat sayisi 419, bir süredir sabit kaliyor. 1 Haziran'da yapmis oldugumuz toplantida bu sayi 409'du. Yani o günden bugüne 10 vatandasimizi daha kaybettik."

Ayaz, Kurban Bayrami ile ilgili bazi endiseleri bulundugunu dile getirerek, "Çünkü ister istemez bir hareket olacak. Su anda herkes salginin bittigi kanaatinde genel manada. Dün ilimizde 1938 asi yaptik. Günlük 4 bin 500 asiyi çok rahat yapabilecek durumdayiz ama son 1 haftaya baktigimizda 2 bini geçtigimiz 2 gün var. Bunun disinda asilama sayilarimiz 2 binin altinda seyretmis durumda. Bundan da hiç memnun degiliz. 4 milyon 224 bin 729 lira salginin basindan beri ceza yazmisiz. 508 bin 271 lirasini tahsil etmisiz." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA