Beypazari'nin Iki Mahallesinde Suya Hasret Sona Erdi

ASKI Genel Müdürlügü, su kaynagi bulunmadigi için yillardir tasima su ile ihtiyaçlarini karsilayan Beypazari’nin Mençeler ve Mikail mahallelerinin su sorununu çözdü. Mençeler Mahallesi’nde açilan 200 metrelik kuyu ile 2 mahalle temiz, saglikli ve kesintisiz içme suyuna kavustu.

Beypazari'nin Iki Mahallesinde Suya Hasret Sona Erdi
ASKI Genel Müdürlügü, 2019 yilindan bugüne kadar 75 mahallede sondaj kuyusu açarak yaklasik 7 bin 200 kisinin su ihtiyacini karsiladi. Mahallelere su temini çalismalari kapsaminda Beypazari’nin Mençeler Mahallesi’nde 200 metrelik kuyu açan ASKI ekipleri, uzun yillardir tasima su ile ihtiyacini karsilayan Mençeler ve Mikail mahallelerinin su sorununu çözüme kavusturdu.

Yillarca ihmal edilen içme suyu ve altyapi yatirimlarini gündemine alarak sorunlu bölgelerin ihtiyaçlarini karsilayan ASKI Genel Müdürlügü, “Mençeler Depo-Mikail Depo Arasi Iletim Hatti Projesi” ile her iki mahallede yasayan vatandaslarin suya olan hasretini sona erdirdi. Çogunlukla hayvancilikla geçinen mahallelere açilan 200 metrelik kuyuya ek olarak 833 metre sebeke, 790 metre de iletim hatti dösenirken, projenin yaklasik maliyeti 417 bin 580 lira oldu.

ASKI Genel Müdürü Erdogan Öztürk, hem yapilan çalismalari yerinde görmek hem de bölgedeki vatandaslarin taleplerini dinlemek üzere iki mahalleyi ziyaret etti. Mençeler Mahallesi ziyaretinde “Gerek bu köyümüz gerekse yakindaki köylerde artik su sikintisi yasanmayacagini düsünüyoruz” diyen Öztürk, Mikail Mahallesi’ne yaptigi ziyarette ise sunlari söyledi:

“Ankara genelinde baslattigimiz kirsaldaki içme suyu probleminin çözülmesine yönelik projemizin bir parçasi da burasi. Mikail Mahallesi’nin su sikintisini da çözdük. Bu saatten sonra umut ediyorum ki içme suyu ile ilgili bir problem yasamayacagiz.”

“Artik musluklarimizdan su çikacak”

ASKI Genel Müdürü Erdogan Öztürk ile sohbet eden ve yillardir su sorunu yasadiklarini anlatan Mençeler Muhtari Bünyamin Öztürk, “Yapilan hizmetlerden çok memnunuz. Artik belediye ekiplerine ne zaman gidersek elimiz bos dönmüyoruz. Bakin suradaki çesme 1960’larda yapildi. Bu çesme önceden akiyordu ama sonra su çekildi, tamamen kurudu. Daha önce 2 kez sondaj yapmis ve sonuç alamamistik, simdi basarili olduk. Su depomuz yapildi. Tankerle su tasimadan kurtulduk. Yer altina borular dösendi, buradan evlere su çikacak. Bu köy bu suyu hak etti. Mansur Baskanimiza ve emegi geçen herkese çok tesekkür ederim” dedi.

Mikail Mahallesi Muhtari Sabri Tanrikulu da en büyük sorunun eskiden beri susuzluk olduguna vurgu yaparak, “Sag olsun basta Mansur Baskan olmak üzere müdürlerimiz bu köyün susuz oldugunu gördüler. Daha önce mahalle çesmelerinden tasima suyla idare ediyorduk. Sebeke suyumuz olmadigindan çamasir, bulasik makinelerimizi kullanamiyorduk. Turistik bir bölge olan Beypazari’na yakin oldugumuz için yatirim tamamlandiktan sonra köyümüzün nüfusunun artacagina inaniyorum” sözleriyle düsüncelerini paylasti.

Su ihtiyaçlarinin karsilanmasindan mutluluk duyan mahalle sakinleri ASKI’ye tesekkür ettiler.
Kaynak: İHA