Benzin Krizinin Yasandigi Lübnan'da Akaryakit Istasyonunda Biçakli Kavga Açiklamasi 12 Yarali

Lübnan'in güneyindeki Nebatiye kentine bagli Deyr ez-Zehrani kasabasinda, akaryakit dolumu yapmaya çalisan vatandaslar arasinda çikan kavgada 12 kisinin yaralandigi belirtildi.

Lübnan'da haftalardir akaryakit istasyonlari önünde kuyruklarin olusmasina neden olan benzin krizi bu kez kavgaya yol açti.

Lübnan haber ajansi NNA'ya göre, Deyr ez-Zehrani'de bir akaryakit istasyonunda benzin doldurmak isteyenler arasinda çikan tartisma büyüyerek biçakli ve sopali kavgaya dönüstü. Olayda 12 kisi yaralandi.

- Ülkedeki ekonomik kriz ve akaryakit sorunu

Son 30 yilin en büyük ekonomik krizinin yasandigi Lübnan'da devlet, günlük olarak tüketilen 12 milyon litre civarindaki akaryakiti Merkez Bankasi üzerinden yüzde 85 sübvanse ediyordu.

Ülkede haftalardir devam eden benzin krizi nedeniyle akaryakit istasyonlarin çogu kapali dururken, açilanlarin önünde de uzun kuyruklar olusmaya devam ediyor.

Lübnan Enerji Bakani Rimun Gacar, nisan ayinda fiyat farki nedeniyle benzinin ülkeden yasa disi yollarla Suriye'ye götürüldügünü duyurmustu.

Ekonomi uzmanlari ise Merkez Bankasi sübvansiyonu sürdügü sürece Lübnan-Suriye sinirindaki akaryakit kaçakçiliginin durmayacagina dikkati çekiyor.

Kaynak: AA