Baskan Sandikçi Açiklamasi 'Canik Hayvan Pazari'ni Mahkeme Karariyla Yeniden Belediyemize Kazandirdik'

Samsun’un Canik ilçesine bagli Dereler Mahallesi’nde bulunan Canli Hayvan Pazari, mahkeme karariyla kiraci firmadan alinarak Canik Belediyesi’ne devredildi.

Baskan Sandikçi Açiklamasi 'Canik Hayvan Pazari'ni Mahkeme Karariyla Yeniden Belediyemize Kazandirdik'
Yaklasan Kurban Bayrami nedeniyle hareketliligin yasandigi Canik Hayvan Pazari ile ilgili konusan Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi, “2017 yilinda özel bir sirkete kiraya verdigimiz Canli Hayvan Pazari’ni, mahkeme karariyla yeniden belediyemize kazandirdik” dedi.

“Her bayram oldugu gibi bu bayram da bütün görevli birimlerimizle vatandasimizin hizmetindeyiz” diyen Baskan Sandikçi, açik ve kapali alaniyla yaklasik 15 dönüm arazi üzerine kurulu Canli Hayvan Pazari’nin Kurban Bayrami için hazir hale getirildigini belirtti.

Pandemi kurallari göz önünde tutularak halkin saglikli bir sekilde kurbanini alip kestirebilmesi adina bütün ayrintilari düsündüklerini söyleyen Sandikçi, belediye olarak hayvan tüccarlarina da pek çok kolayliklar sagladiklarina dikkat çekti.

Içerisinde elektrik, su, tuvalet, mescit, dus yerleri ve sosyal alanlarin mevcut oldugu pazar yeri hakkinda konusan Baskan Sandikçi, “Pazar yerinde alisveris yapan vatandaslarimiza zabita noktalarindan veteriner hekimi hizmetine; dezenfekte noktalarindan ilaçlama ekibine; gübre transfer araçlarindan su tankerlerine kadar bütün imkanlari sagliyoruz” beyaninda bulundu.

Vatandas ve hayvan tüccarlarinin küçükbas ve büyükbas hayvan alisverisini rahatça yapabildigi Canik Hayvan Pazari’nda Kurban Bayrami sonrasi haftanin bir günü alisverislerine devam edebilecegi belirtildi.
Kaynak: İHA