Baskan Akman'dan '1 Temmuz Denizcilik Ve Kabotaj Bayrami' Mesaji

Van’in Tusba Belediye Baskani Salih Akman, ‘1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayrami’ nedeniyle mesaj yayimladi.

Baskan Akman'dan '1 Temmuz Denizcilik Ve Kabotaj Bayrami' Mesaji
Denizlerin, Türkiye’nin güvenligi ve refahi için vazgeçilmez bir deger oldugunu belirten Baskan Akman, “Türkiye gibi üç tarafi denizlerle çevrili bir ülkenin, denizleri yok sayamayacagini göz önüne alindiginda bugün kullanmakta olan ‘Mavi Vatan’ kavraminin Türkiye’nin Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz’deki sinirlarini belirleyen bir kavramdir. Türkiye’nin farkli hak ve egemenligini içeren deniz alanlarinin bütünüdür. Mavi Vatan, 2015 sonrasi Türkiye’nin deniz alanlarindaki aktif ve askeri güce dayali stratejisinin temelini olusturmustur” dedi.

Bugün kutlanmakta olan ‘1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayrami’nin anlamini daha da önemsenmesi gerektigini vurgulayan Baskan Akman, Türkiye’nin son yillarda denizcilik alaninda yapmis oldugu atilimlarla dünyada söz sahibi oldugunu vurguladi. Baskan Akman, “Türkiye, enerji piyasasindaki gücünü artirmak ve enerji bagimsizligi yolunda hizla ilerlemek için sondaj ve sismik arastirma gemileriyle Dogu Akdeniz basta olmak üzere tüm uluslararasi sularda Türk bayragini dalgalandirmaya devam ediyor” ifadelerini kullandi.

Türkiye’nin en büyük gölü olan Van Gölü’nde de çok sevindirici gelisme ve faaliyetlerin yasandiginin altini çizen Baskan Akman, Van Gölü sahilinde olusturduklari yüksek standartlara sahip park, piknik ve dinlenme alanlariyla bir cazibe ve yasam merkezi haline getirdiklerini kaydetti.

Baskan Akman, “Denizlerimizin korunmasi ve bizden sonraki kusaklara saglikli, çevre kirliligi açisindan bozulmamis sekilde aktarilmasi hepimizin ortak görev ve sorumlulugudur. Ülkemizin denizlerde sahip oldugu bu zengin potansiyeli en iyi sekilde degerlendirerek, dünya denizciliginde hak ettigimiz yeri almamiz en büyük dilegimizdir. Bu duygu ve düsüncelerle, denizcilerimiz basta olmak üzere tüm halkimizin Denizcilik ve Kabotaj Bayrami’ni tebrik eder, sevgi ve saygilar sunarim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA