Atatürk'ün Erzincan'a Gelisinin 102. Yil Dönümü Törenle Kutlandi

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Erzincan’a gelisinin 102. yil dönümü dolayisiyla tören düzenlendi.

Atatürk'ün Erzincan'a Gelisinin 102. Yil Dönümü Törenle Kutlandi
Program kapsaminda düzenlenen tören, Atatürk’ün 100 yil önce Erzincan’da karsilanisini sembolize eden temsili Türk Bayragi’nin, Gençlik ve Spor Il Müdürlügünce görevlendirilen sporcu ögrenciler tarafindan tören alanina getirilmesiyle basladi.

Ardindan katilimcilar saygi durusunda bulunup Istiklal Marsi okuduktan sonra Atatürk anitina çelenk sundu.

Törene, Erzincan Valisi Mehmet Makas, Erzincan Belediye Baskani Bekir Aksun, 3. Ordu Kurmay Baskani ve Garnizon Komutani Tümgeneral Davut Ala, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, gaziler ve vatandaslar katildi.

Günün anlam ve önemine binaen konusma yapan Erzincan Belediye Baskani Bekir Aksun; “Büyük komutan, devlet adami Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Erzincan’a gelisinin 102. yil dönümündeyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Amasya Genelgesini tamamladiktan sonra Milli Mücadelenin mihenk taslarindan Erzurum Kongresi’ne katilmak için yola çiktiginda Erzincan’imizi da sereflendirip "bir gece konaklayip Erzurum’a geçmistir.

Erzincan, Mustafa Kemal Atatürk için önemli bir yere sahiptir. Böylesine vatanina ve bayragina bagli olan bir sehri ziyaretleri ile de sereflendirmistir. Atatürk’ün, Erzincan’a gelisi bir Anadolu sehrini ziyaretten ibaret degildir. Atatürk’ün sehrimizi 4 kez ziyaret etmesinin Erzincanlilar olarak her zaman gururunu yasadik ve yasiyoruz. Ebedi Bas Komutanimizin ziyaretleri esnasinda kendisini karsilayan Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti üyesi Istiklal Madalyasi sahibi hemsehrimiz Haci Fevzi Efendi’yi de Erzurum ve Sivas kongrelerinde yanindan ayirmamistir.

Mücadelesiyle bagimsizligi ve zaferi sembollestiren Erzincanlilar, medeniyet yolunda kararlilikla yürümeye devam edecektir. Atatürk’ün yaktigi hürriyet ve istiklal mesalesi Erzincan’da hiç sönmeyecektir. Erzincanlilar tarihin her döneminde devleti ve milleti adina Ülkü ve ilkelerden hiç taviz vermemistir. Bugün de ayni özlem ve inançla fikirlerine ve ideallerine sahip çikmaya devam etmekteyiz.

Bu vesile ile Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Erzincan’imiza tesriflerinin yildönümü heyecanla yasiyor, basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere milli mücadelemizden bugüne kadar vatan, millet ve mukaddesat ugruna canini veren tüm sehitlerimizi rahmet ile aniyor, gazilerimize saglikli uzun ömürler diliyor saygiyla selamliyorum. Ne mutlu Türk’üm diyene!” dedi.

Kaynak: İHA