Haber Arşivi

Bes Soruda 50 Yas Üstü Kisiler Ve Saglik Çalisanlarinin 'Üçüncü Doz' Asilama Süreci

Antikor seviyesinin artirilmasi ve vücudun Kovid19'a karsi yeniden direnç kazanmasi amaciyla önerilen üçüncü doz asilar, Türkiye'de bugünden itibaren 50 yas ve üzeri vatandaslar ile saglik çalisanlari için uygulanmaya baslayacak Bu grupta yer alan kisilerin üçüncü doz asi randevulari, iki doz asinin yapilmasinin üzerinden 3 ay geçtikten sonra açilacak Saglik Bakanligi, bu gruplarin ardindan üçüncü doz asiyi diger yas gruplariyla devam ettirmeyi planliyor Vatandaslar ve saglik çalisanlari ilk iki dozda hangi asiyi yaptirmis olurlarsa olsunlar üçüncü doz olarak istedikleri asiyi olabilecek Üçüncü doz asisina iliskin durumunu eNabiz hesabindan veya 2023'e SMS göndererek ögrenebilecek vatandaslar, asi uygulamasi için MHRS, eNabiz veya Alo 182 üzerinden randevu alabilecek.

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:07:17

Üçüncü Doz Asilama Basladi

Korona virüsle mücadele kapsaminda salgina karsi toplumsal bagisiklik saglanmasi için 50 yas ve üzeri vatandaslar ile saglik çalisanlarina yönelik üçüncü doz asilama basladi.

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:06:49

Yerel Yönetim Reformu 3. Asama Projeleri Ödüllendirildi

Manisa Büyüksehir Belediyesi Kirsal Hizmetler Dairesi Baskani Yilmaz Usta, Ankara’da gerçeklestirilen ‘Belediyeler Arasi Deneyim Paylasiminin Etkinlestirilmesi Çalistayi ve Ödül Töreni’ne katildi. Deneyim paylasim toplantilarina katilan ve Manisa Büyüksehir Belediyesi tarafindan uygulanan Tarimsal Tahmin ve Erken Uyari Sistemleri Projesi ile Manisa Örtü Alti Yetistiriciliginin Gelistirilmesi Projesi hakkinda sunumlar yapan Usta’ya ödül töreninde plaket takdim edildi.

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:06:48

CHP'li Akin, Elektrik Ve Dogal Gaza Yapilan Zamlari Degerlendirdi Açiklamasi

'Enerji zamlari domino etkisi yaratarak enflasyonu daha da artiracak' 'Enerji faturalarina gelen zamlar bütün sektörleri etkileyecek, maliyet artislari da igneden iplige bütün ürünlere zam olarak yansiyacaktir'.

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:06:48

Tarim Kredi Yem AS, Kanatli Hayvan Yetistiriciliginde Soyanin Alternatifini Buldu

Genel Müdür Hasan Fehmi Kinay: 'Ketencik tohumu Türkiye'nin bütün iklim kosullarinda rahatlikla yetisen bir bitki' 'Türkiye'nin kanatli sektöründe özellikle soya çok yogun olarak kullaniliyor. Yagli tohum ihtiyaci çok büyük. Sadece sunu ifade edebilirim; ketencik tohumunun minimum 1 milyar dolarlik bir katkisi olacak'

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:06:19

Yüz binlerce esnafa müjde! İşletmelere 10 milyarlık dev destek!

Ekonomi reform paketi kapsamında istihdama katkı sağlayan, toplamda 714 bin işletmenin yararlanması beklenen kredi desteği başlıyor. Yüz binlerce işletmeyi ilgilendiren kredi desteğinin ilk etapta 3,8 milyar TL, daha sonraki aşamada toplam 10 milyar TL olması bekleniyor.

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:06:18

Takasbank, Bireysel Emeklilik Fon Alim Satim Platformu'nu (BEFAS) Hizmete Sundu

BEFAS, Bireysel Emeklilik Sistemi'ndeki (BES) emeklilik yatirim fonlarinin, fon kurucusu emeklilik sirketi tarafindan diger emeklilik sirketleri katilimcilarina satilmasina, geri alinmasina imkân sagliyor.

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:06:18

Elif Çakal'ın sır ölümünde flaş gelişme: 4 arkadaşı hakkında yakalama kararı...

Geçtiğimiz günlerde maden ocaklarındaki bir çukurda cesedi bulunan 15 yaşındaki Elif Çakal'ın ölümü ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Genç kızı darp ederken çekilen örüntüleri bulunan 4 arkadaşı hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:06:17

Murat Övüç'ün oğlu Burakcan Övüç, trafikte kurşun yağdırdı

Murat Övüç’ün oğlu Burakcan Övüç, otomobilinin camından tabancayla ateş açtı. Burakcan Övüç, mermi yağdırdığı anları sosyal medya hesabında paylaştı. Peki Burakcan Övüç kimdir? Burakcan Övüç ne iş yapıyor? İşte yanıtı…

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:06:12

Van Gölü'nde Buharlasma Korkunç Seviyelere Ulasti

Van Yüzüncü Yil Üniversitesi (Van YYÜ) Edebiyat Fakültesi Cografya Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Alaeddinoglu, Van Gölü Havzasi’nda buharlasmanin düsen yagisin 4 katindan daha fazla oldugunu söyledi.

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:05:19

Ziyaretçi Sayisi Hizla Artan Pamukkale'de Bu Yil 1 Milyon Turist Hedefleniyor

Türkiye'nin en fazla turist çeken ören yerlerinden Pamukkale, ocakhaziranda, geçen yilin ayni dönemine göre yaklasik yüzde 50 artisla 250 bin 158 ziyaretçi agirladi Pamukkale'de salgin sonrasi normallesmeyle günlük ziyaretçi sayisi ise 5 binin üzerine çikti Denizli Turistik Otel ve Isletmeciler Dernegi Baskani Gazi Murat Sen: 'Kurban Bayrami ve yaz sezonunda otellerde doluluk oranlari yüzde 95'e yaklasti'.

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:05:18

(Özel) Üsküdar'da Parktaki Kible Tasini Görenler, Mezar Tasi Sanip Sasiriyor

Üsküdar’da Selimiye Parki’nin içerisinde bulunan 1823 yilinda Haci Mustafa Aga tarafindan vakfedilen Mustafa Aga Namazgahi kible tasini görenler, bu tasi mezar tasi zannederek sasiriyor. Kimi vatandaslar ise park içerisinde bulunan tasin yaninda ailesi ve arkadaslariyla beraber oturup sohbet ediyor.

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:04:19

Kusadasi'nin Tülüsahi Ibramaki Sanat Galerisi'nde Görücüye Çikti

Kusadasi Belediyesi Ibramaki Sanat Galerisi, Aydin Gasagi Fotograf ve El Isi Sergisi’ne ev sahipligi yapmaya basladi. Kusadasi’ndaki 10 endemik bitki türünden biri olan tülüsahin yetisme serüveninin fotograflarla anlatildigi sergiye Kusadalilarin ilgisi yogun oldu.

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:04:18

Basörtülü YKS Ögrencisine Mobbing Iddiasi

Alanya’da YKS’de basörtülü bir kiz ögrenciye yönelik sinav gözetmeni tarafindan asagilayici ifadeler kullanildigi iddiasiyla ilgili konusan Egitim Bir-Sen Antalya Sube Baskani Eyüp Bülent Miran, 28 Subat zihniyetinin yeniden hortladigini belirterek olayi kinadi.

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:03:49

Ukrayna Devlet Baskani Zelenskiy'den Putin'e Açiklamasi 'Ayni Milletten Olsaydik Moskova'da Ukrayna Bayragi Dalgalanirdi'

Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy, Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’in Ukraynalilar ve Ruslari tek millet olarak gördügü sözlerine tepki göstererek, “Ayni milletten olsaydik Moskova’da Ukrayna bayragi dalgalanirdi” dedi.

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:03:48

Zelenskiy'den Putin'e Açiklamasi 'Ayni Milletten Olsaydik Moskova'da Ukrayna Bayragi Dalgalanirdi'

Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy, Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’in Ukraynalilar ve Ruslari tek millet olarak gördügü sözlerine tepki göstererek, “Ayni milletten olsaydik Moskova’da Ukrayna bayragi dalgalanirdi” dedi.

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:02:47

Sivasspor'da Volkan Egri Saglik Kontrolünden Geçti

DG Sivasspor’un genç oyuncusu Volkan Egri, yeni sezon öncesi saglik kontrolünden geçti.

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:02:18

BDDK, Kredi Karti Taksit Sürelerinde Ve Tasit Kredilerinde Makro Ihtiyati Tedbirler Aldi

Makro ihtiyati tedbirler kapsaminda kredi kartlarinda taksitlendirme süreleri kuyum, mobilya ve elektrikli esya alimlarinda 3'er ay düsürüldü Tasit alimlarinda kredi vade sinirlari nihai fatura degerlerine göre 12'ser ay indirildi.

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:02:17

Çocuk Ve Gençlerin Heyecanla Bekledigi Proje Için Kartal'da Ilk Adim Atildi

Kartal Belediyesi, Bilim ve Teknoloji Hangari için Türk Mühendis ve Mimar Odalari Birligi’ne (TMMOB) bagli Makina Mühendisleri Odasi Istanbul Subesi ile ortak protokol imzaladi. Seçim vaatleri arasinda yer alan projeleri birer birer hayata geçiren Kartal Belediye Baskani Gökhan Yüksel, “Kartal’in çocuklarina ve gençlerine AR-GE Bilisim Merkezi’ni yapmakla ilgili sorumlulugumuzu yerine getirirken ayni zamanda çocuklarin teknoloji ile bulusmasini saglayacagiz” dedi.

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:01:48

15 Temmuz Etkinlikleri Için Çalismalar Basladi

Ankara Il Sivil Toplumla Iliskiler Müdürü Hayrettin Ipekoglu 15 Temmuz Federasyonu Genel Merkezine ziyarette bulunarak 15 Temmuz 2021 günü yapilacak olan etiklikler ve faaliyetler hakkinda federasyon genel baskani Emre Sahin ile istisarelerde bulundu.

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:01:20

Hayvan Pazarinin Gözdesi Tonluk Bogalar

Erzurum canli hayvan pazarinda 1 tonun üzerindeki kurbanlik bogalar fiyatlariyla yarisiyor. Araba fiyatina satilan kurbanliklarin fiyati 28 bin liradan baslayip 35 bin liraya kadar yükseliyor.

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:01:19

Nilüfer'de Müzik Dolu Gece

Nilüfer Belediyesi’nin düzenledigi 6. Nilüfer Caz Tatili’nde Cazzip Project ve Fransiz piyanist Jef Giansily verdikleri konserle sanatseverlere caz keyfi yasatti.

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:01:18

Uganda'da En Az 800 Kisiye Sahte Covid-19 Asisi Yapildi

Uganda’da en az 800 kisiye sahte korona virüs (Covid-19) asisi yapildigi bildirildi.

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:01:17

Salihli Belediyespor'lu 6 Judocuya Milli Görev

Salihli Belediyespor Judo Takiminin basarili sporculari Hilal Öztürk, Ozan Erol, Ismail Yilmaz, Ceren Kanyilmaz, Büsra Sevgi ve Silan Bitgin Milli Takim kamp kadrosuna seçildi.

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:00:49

Bashekim Delier Açiklamasi 'Vaka Sayilarindaki Düsüs Saglikçilarimizin Motivasyonunu Arttirdi'

Fatsa Devlet Hastanesi Bashekimi Dr. Alper Delier, korona virüs ile ciddi mücadele edildigini ve suan vaka sayilarindaki düsüsün tüm saglikçilarin motivasyonunu arttirdigini belirterek, bu düsüste asilamanin büyük etkisi oldugunu söyledi.

1 Temmuz 2021 Perşembe   11:00:48

 1  2  ...  59  60  61  ...  74  75