Nilüfer'de Müzik Dolu Gece

Nilüfer Belediyesi’nin düzenledigi 6. Nilüfer Caz Tatili’nde Cazzip Project ve Fransiz piyanist Jef Giansily verdikleri konserle sanatseverlere caz keyfi yasatti.

Nilüfer'de Müzik Dolu Gece
Nilüfer’de uzun bir aradan sonra sanatçilarla müzikseverleri bir araya getiren 6. Nilüfer Caz Tatili’nde sahneye bu defa Cazzip Project ve Jef Giansily Quintet çikti. Balat Atatürk Ormani’ndaki konserlere ilgi büyüktü.

Bir fusion trio grubu olarak hissettikleri müzigi yapmak adina bir araya gelen Cazzip Project, davulda Ertugrul Biber, basgitarda Eren Turgut ve piyanoda Asli Özer ile müzikseverlere muhtesem bir konser verdi. Hem akustik hem de elektronik ögeleri harmanlayarak müzik yapan grup, her sarkinin ayri bir hikâye anlattigi 2018 yilinda çikan ilk albümleri Stories’i ve 2020’de çikan karantina döneminde besteledikleri Skyrunner serisini festival izleyicilerinin begenisine sundu.

Cazzip Project’ in ardindan sahne sirasi “Jef Giansily Quintet’in oldu. Istanbul’da yasayan Fransiz piyanist Jef Giansily, trompette Hermon Mehari, saksafonda Batu Salliel, kontrbasda Ozan Musluoglu ve davulda Ferit Odman ile çiktigi sahnede Nilüfer Caz Tatili izleyicisinin büyük begenisini kazandi.

Fransiz Kültür Merkezi is birligi ile düzenlenen konser sonunda sahneye çikan Nilüfer Belediye Baskan Yardimcisi Zafer Yildiz, konsere katilanlara ve desteklerinden dolayi Fransiz Kültür Merkezi’ne de tesekkür etti.
Kaynak: İHA