Ziyaretçi Sayisi Hizla Artan Pamukkale'de Bu Yil 1 Milyon Turist Hedefleniyor

Türkiye'nin en fazla turist çeken ören yerlerinden Pamukkale, ocakhaziranda, geçen yilin ayni dönemine göre yaklasik yüzde 50 artisla 250 bin 158 ziyaretçi agirladi Pamukkale'de salgin sonrasi normallesmeyle günlük ziyaretçi sayisi ise 5 binin üzerine çikti Denizli Turistik Otel ve Isletmeciler Dernegi Baskani Gazi Murat Sen: 'Kurban Bayrami ve yaz sezonunda otellerde doluluk oranlari yüzde 95'e yaklasti'.

SEBAHATDIN ZEYREK - UNESCO Dünya Mirasi Listesi'nde yer alan Pamukkale'de turizmciler, salgin sonrasi normallesme sürecinde ziyaretçi sayisinin hizla artmasiyla yillik 1 milyon turist hedefini yakalamak istiyor.

Beyaz travertenleriyle dünyaca ünlü Pamukkale'ye gelen turistler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri altinda doganin sundugu essiz güzelligi ve antik kentleri yakindan kesfedebiliyor.

Kontrollü normallesmenin basladigi günden itibaren de çogunlugu yerli misafirin giris yapmaya basladigi bölgede, maske ve sosyal mesafe tedbirleri siki denetleniyor.

Türkiye'nin en fazla turist çeken ören yerlerinden Pamukkale, 2019 yilinda 2 milyon 580 bin 245 kisiyi agirlarken, tüm dünyayi etkileyen salgin sonrasi geçen seneyi 625 bin 120 ziyaretçiyle kapatti.

Kademeli normallesmeyle ziyaretçi sayisini hizla artiran ören yeri, ocak-haziranda, geçen yilin ayni dönemine göre yaklasik yüzde 50 artisla 250 bin 158 ziyaretçiyi agirladi.

Rusya'nin uçak seferlerini yeniden baslatmasiyla yabanci turist sayisinin da arttigi Pamukkale'de turizmciler, Kurban Bayrami'na hazirlik yapiyor.

- Günlük 10-15 bin ziyaretçi beklentisi

Denizli Turistik Otel ve Isletmeciler Dernegi (DENTUROD) Baskani Gazi Murat Sen, AA muhabirine, Pamukkale'nin eski güzel günlerine dönmesini sabirsizlikla beklediklerini söyledi.

Yurt disindan yapilan rezervasyonlarin umut verici oldugunu, bazi otellerin dolmaya basladigini anlatan Sen, söyle konustu:

"Pandemi döneminde özellikle ocak-mart döneminde bölgemizdeki yabanci misafir sayisi oldukça düstü. Toparlanma sürecindeyiz. Ocak ayinda Pamukkale'ye günlük ortalama 500 ziyaretçi gelirken bugün 5 binin üzerinde misafir agirlamaya basladik. Temmuz ve agustosta günlük 10-15 bin ziyaretçi sayilarina da ulasacagimiza inaniyoruz."

Geçen yil salgindan dolayi gurbetçileri agirlayamadiklarini kaydeden Sen, sözlerini söyle sürdürdü:

"Gelecek haftadan itibaren tüm Avrupa'dan yogun gurbetçi vatandaslarimizin da geldigini görecegiz. Rus uçaklarinin ülkemize inis yapmasiyla Rus turist trafigi de yasanmaya basladi. Ülkeye gelen 100 bin Rus'un büyük bir bölümünün Pamukkale'ye gelecegini ve bir gün konaklayacaklarini tahmin ediyoruz.

Salginda bir artis yasanmazsa sezon uzayacaktir. Bu yil itibariyla 1 milyonun üzerinde turisti Pamukkale'de agirlamayi hedefliyoruz. Bu hedefi yakalarsak kendimizi basarili sayacagiz. Uzak Dogu pazari da açilirsa 1 milyon hedefini revize ederek daha yüksek rakamlara ulasmaya bekliyoruz. Ama asil hedefimiz 2022 için. 2019'da kirdigimiz rekorlari gelecek yil geride birakacagimiza inaniyoruz. "

Sen, bölgedeki termal tesisler ve otellerin Kurban Bayrami için hazirliklarini sürdürdügünü, talebin memnuniyet verici oldugunu anlatarak, "Kurban Bayrami ve yaz sezonunda otellerde doluluk oranlari yüzde 95'e yaklasti. Özellikle sahil yörelerinde de yer kalmadigi için misafirlerin kültür turizmine yönelecegini düsünüyoruz." diye konustu.
Kaynak: AA