CHP'li Akin, Elektrik Ve Dogal Gaza Yapilan Zamlari Degerlendirdi Açiklamasi

'Enerji zamlari domino etkisi yaratarak enflasyonu daha da artiracak' 'Enerji faturalarina gelen zamlar bütün sektörleri etkileyecek, maliyet artislari da igneden iplige bütün ürünlere zam olarak yansiyacaktir'.

CHP Genel Baskan Yardimcisi Ahmet Akin, elektrik ve dogal gaz fiyatlarina yapilan zamlarin domino etkisi yaratarak enflasyonu daha da artiracagi degerlendirmesinde bulundu.

Akin, yazili açiklamasinda, elektrik faturalarinin yüzde 15, dogal gaz faturalarinin ise yüzde 12 arttigini animsatti.

Bu zamlarla birlikte yilbasindan bu yana elektrige 2 kez, dogal gaza 7 kez, akaryakita ise pompa fiyatina yansiyacak sekilde 2 kez zam yapildigini aktaran Akin, "Böylece temel bir ihtiyaç olan enerji faturalari son 6 ayda tam 11 kez zamlandi." ifadesini kullandi.

Yapilan artislara gerekçe olarak üretimdeki maliyet artisinin gösterilmesini de elestiren Akin, söz konusu zammin gerekçesinin, "Türk lirasinin deger kaybetmesi ve artan döviz kuru faturasinin vatandasa yüklenmesi" oldugunu savundu.

Elektrik faturasina 2021'de gelen ikinci zamla birlikte yilbasindan bu yana yasanan artisin yüzde 22, dogal gaz faturasina gelen yedinci zamla yilbasindan bu yana yasanan artisin yüzde 18 oldugunu belirten Akin, "Emeklilerimiz, memurlarimiz bu ay zam alacaklardi. Alacaklari zam daha ceplerine girmeden kat ve kat fazlasi ceplerinden çikacak. Emekliler ve memurlara yapilacak zam henüz ceplere girmeden erimis oldu." degerlendirmesini yapti.

Akin, sunlari kaydetti:

"Enerji zamlari domino etkisi yaratarak enflasyonu daha da artiracak. Enerji faturalarina gelen zamlar bütün sektörleri etkileyecek, maliyet artislari da igneden iplige bütün ürünlere zam olarak yansiyacaktir. Koronavirüs salgini nedeniyle aylarca üretimi sekteye ugrayan ve destek bekleyen sanayicimizin, enerjiye yapilan zamlarla artan maliyetler nedeniyle rekabet gücü daha da zayiflayacaktir."
Kaynak: AA