Ukrayna Devlet Baskani Zelenskiy'den Putin'e Açiklamasi 'Ayni Milletten Olsaydik Moskova'da Ukrayna Bayragi Dalgalanirdi'

Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy, Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’in Ukraynalilar ve Ruslari tek millet olarak gördügü sözlerine tepki göstererek, “Ayni milletten olsaydik Moskova’da Ukrayna bayragi dalgalanirdi” dedi.

Ukrayna Devlet Baskani Zelenskiy'den Putin'e Açiklamasi 'Ayni Milletten Olsaydik Moskova'da Ukrayna Bayragi Dalgalanirdi'
Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, her yil Rus halkinin sordugu sorulari yanitladigi “Direkt Hat” programinda dün Ukrayna’ya yönelik açiklamalarda bulunmustu. Putin’in “Ukraynalilar ve Ruslari tek millet olarak görüyorum” açiklamasina Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy’den tepki geldi. Ukrayna medyasina konusan Zelenskiy, “Ruslar ve Ukraynalilar arasinda çok fazla ortak nokta var. Tarihimizin bir kismi ortak, hatiralarimiz, komsulugumuz, akrabalarimiz, fasizme karsi ortak zafer ve ortak trajedilerimiz var ancak bu bizi ayni milletten yapmiyor. Ukraynalilar ve Ruslar ayni milletten olsaydi Moskova’da, Rusya Devlet Dumasi’nda Ukrayna bayragi dalgalanir ve grivna (Ukrayna para birimi) kullanilirdi” dedi.

Amaçlarinin Donbas’taki savasi bitirmek olmasi gerektigini vurgulayan Zelenskiy, “Amacimiz Donbas’taki savasi bitirmek ve Ukrayna’ya topraklarini iade etmek olmali. Hem topraklari açik bir sekilde isgal ederek savasi devam ettirmek hem de ayni milletteniz demek olmaz” diye konustu.



Ukrayna Disisleri Bakanligi da tepki göstermisti

Putin’in açiklamalarina Ukrayna Disisleri Bakani Dmitro Kuleba’dan da tepki gelmisti. Kuleba sosyal medya hesaplarindan yaptigi açiklamada, “Rusya eger 2014 yilinda Ukrayna’ya saldirarak, binlerce insani öldürüp topraklarimizi isgal etmeseydi iyi komsular olarak yasardik. Putin, Ukrayna’nin sorunlarinin Moskova’da çözülecegini hayal ediyor. Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy ve Ukrayna halkinin karari bellidir. Burasi bizim ülkemiz ve kendi kaderimize biz karar verecegiz” ifadelerini kullanmisti.
Kaynak: İHA