Üsküdar'da Sehit Eren Bülbül'ün Isminin Verildigi Park Açildi

Üsküdar'da yapimi tamamlanan ve Trabzon'un Maçka ilçesi kirsalinda 2017'de PKK'li teröristlerce sehit edilen Eren Bülbül'ün isminin verildigi park düzenlenen törenle açildi.

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'ndeki parkin açilis törenine sehit Bülbül'ün ailesi, yakinlari, Üsküdar Belediye Baskani Hilmi Türkmen, Trabzon'un Maçka ilçesi Belediye Baskani Koray Koçhan ve vatandaslar katildi.

Bülbül'ün annesi Ayse Bülbül, sehit oglunun isminin Türkiye'nin farkli yerlerinde yasatilmasindan duydugu memnuniyeti dile getirerek, "Yavrumun isminin unutulmamasi çok güzel bir duygu. Bu kadar insan benim oglumu sevgiyle aniyor, Allah hepsinden razi olsun." dedi.

Üsküdar Belediye Baskani Hilmi Türkmen de diger tüm sehitlerin oldugu gibi Eren Bülbül isminin de asla unutulmayacagina vurgu yaparak, sehidin adini verdikleri parkin bölgedeki çocuklarin oynayabilecegi güzel bir alan oldugunu söyledi.

Açilisa sehidin annesi ve yakinlarinin tesrif etmesinden dolayi mutlu olduklarini belirten Türkmen, "Onlara çok tesekkür ediyorum. Eren'imizi de rahmetle, sükranla yad ediyoruz. Eren'imizin adi burada kiyamete kadar yasayacaktir, hayirli, ugurlu olsun." ifadelerini kullandi.

Açilis için Trabzon'dan gelen Maçka Belediye Baskani Koray Koçhan da "Iyi ki varsin Eren" demek için burada olduklarini belirterek, "Eren'imizin ismi burada hem çocuklara, gelecek nesillere örnek olacagi için hem de ebediyen yasayacagi için emegi geçen herkese tesekkür ediyorum." dedi.

Kur'an-i Kerim tilavetiyle açilisi yapilan Sehit Eren Bülbül Parki çevresindeki apartmanlara Türk bayragi ve üzerinde "Iyi ki varsin Eren" yazili pankart asildigi görüldü.

Kaynak: AA