Rusya-Islam Dünyasi Strateji Vizyon Grubu Toplantisi Yapildi

Türkiye'nin de katilimiyla Rusya-Islam Dünyasi Strateji Vizyon Grubu toplantisi baskent Moskova’da gerçeklesti.

Toplantiya Rusya Federasyonu'na bagli Tataristan Cumhurbaskani ve Rusya-Islam Dünyasi Strateji Vizyon Grubu Baskani Rüstem Minnihanov, grup baskan yardimcilari Farit Minnihanov ve Konstantin Suvalov'un yani sira Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar ve çok sayida Islam ülkesinden temsilciler katildi.

Minnihanov, burada yaptigi konusmada, dinler arasi diyalogun gelistirilmesi, geleneksel aile degerlerinin korunmasi, insani yardim ile ilgili konulara önem verdiklerini belirtti. Rusya’nin Islam ülkeleri ile is birligini gelistirmek istedigini dile getiren Minnihanov, "Rusya ve Islam dünyasi ülkeleri arasindaki yakinlasma, çok kutuplu bir dünyanin olusumu baglaminda basarili ortakligin kurulmasi imkanini dogruluyor." dedi.

Rusya-Islam Dünyasi Strateji Vizyon Grubunun faaliyetlerinin aktiflestirilmesi gerektigini vurgulayan Minnihanov, grubun Suudi Arabistan'in Cidde kentinde ekim ayinda toplanti yapacagi bilgisini paylasti. Minnihanov, "Uluslararasi iliskilerimizi genisletmeye bu yil devam edecegiz. Islam dünyasi ülkelerinin örgütleriyle temaslar çerçevesinde yeni etkinlikler düzenleyecegiz." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA