PKK'li Teröristlerin Katlettigi Yeni Ihya Der Baskani Aytaç Baran Mezari Basinda Anildi

Diyarbakir'da PKK'li teröristlerin silahli saldirisi sonucu hayatini kaybeden Yeni Ihya Der Baskani Aytaç Baran için mezari basinda anma töreni düzenlendi.



Sehitler Kervani Platformunca, PKK'li teröristlerin 9 Haziran 2015'te silahli saldirisinda yasamini yitiren Baran için merkez Baglar ilçesi Yeniköy Mezarligi'nda düzenlenen anma programinda Kur'an-i Kerim okundu, dua edildi.

HÜDA PAR Genel Idare Kurulu Üyesi Seyhmus Tanrikulu, burada yaptigi açiklamada, Baran'i kallesçe katleden teröristleri lanetledigini söyledi.

Sözde Kürt halkinin temel haklari için mücadele ettigini iddia eden terör örgütü PKK'nin Baran gibi binlerce masum vatandasi katlettigini belirten Tanrikulu, PKK'nin tarih boyunca bölgede kanaat önderi, alim ve imam birçok kisiyi vahsice katlettigini ifade etti.

Terör örgütü PKK'nin Kürt halkina yaptiklarinin hiçbir zaman unutulmamasi gerektigini dile getiren Tanrikulu, "Aytaç Baran kardesimiz bu sehitlerden sadece biri. Baran'in çevresindekiler, akrabalari, arkadaslari onun güzel ahlakina, mazlumlara yardimci olduguna taniklik ediyor. Bu bölgede bir asra yakindir var olan sorunlar var ve bu sorunlari çözmenin yolu diyalogladir, siyasi ve sivil yollarladir. Hiçbir zaman çatismanin ve siddetin Kürt halkina artisi olmamistir." diye konustu.

Programa, HÜDA PAR Il Baskani Faruk Dinç ve bazi sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri ile vatandaslar katildi.

- Olay

Aytaç Baran Diyarbakir'da evinden çikarken 9 Haziran 2015'te PKK'li teröristlerin saldirisi sonucu hayatini kaybetmis, saldirinin ardindan çikan olaylarda 3 kisi ölmüs, 11 kisi yaralanmisti.

Saldiriyi gerçeklestirdikleri belirlenen Diyadin G. ile Sezgin Demirok hakkinda, "Tasarlayarak öldürmek" suçundan agirlastirilmis müebbet, "silahli terör örgütüne üye olmak" ve "ruhsatsiz atesli silahlarla mermileri satin alma, tasima veya bulundurma" suçlarindan 6 yildan 13 yila kadar hapis cezasi istemiyle dava açilmisti.

Saniklardan Demirok, 24 Aralik 2015'te Sur'da güvenlik güçleriyle girdigi çatismada öldürülmüs, davanin ilk durusmasinda tutuklu tek sanik Diyadin G. ise tahliye edilmisti.

Kaynak: AA