Omurilik Felci Olan Genç 'Ayaga Kaldiran Akülü Sandalye' Ile Hayata Tutunmak Istiyor

Kocaeli'de yasayan Kadir Kontas: 'Bol fizik tedavi görmem gerekiyor. Ayrica, ayaga kaldiran akülü sandalye var. Ayriyeten pedalli bisiklet var. Bunlari alip çalismam gerekiyor' Anne Naciye Kontas: 'Gögsünden asagisini hissetmiyor. Ogluma hizmet etmeyi seve seve, gururla yapiyorum. Böyle kalmamasi için mücadele etmek istiyorum. Tekrar ayaga kalkabilmesi için ugrasiyorum'

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde geçen yil ortaya çikan omurilik felci nedeniyle yataga bagimli kalan Kadir Kontas, hayirseverlerden ayaga kaldiran akülü sandalye ve tedavisi için destek bekliyor.

Kösklüçesme Mahallesi'nde yasayan Kadir Kontas (33), 25 Temmuz 2020'de Bayramoglu Ada Halk Plaji'nda, iskeleden dalis yaptigi sirada kafasinin kum yiginina gelmesi sonucu hareketsiz kaldi.

Olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldirilan Kontas'in omurilik felci oldugu belirlendi.

Bir süre hastanede tedavi gören ve kaza nedeniyle yataga bagimli kalan Kontas, hayirseverlerden ayaga kaldiran akülü araba ve tedavisi için yardim bekliyor.

- "Gelirim yok, destek çikarlarsa çok sevinirim"

Kontas, AA muhabirine, perde dükkani bulundugunu ve kazadan sonra kapatmak zorunda kaldigini belirterek, çok zor günler geçirdigini söyledi.

Esinin bu süreçte bosanma karari aldigini anlatan Kontas, "Denize baliklama atlarken omurilik felci geçirdim. Bu süreçte esnaflik yapiyordum. Kaza yaptigimdan dolayi islerimi yapamadim. Doktorlar zaman verdi, tam net konusamadilar. Fizik tedavi görmem gerekiyor, yogun tedaviye ihtiyacim var." ifadesini kullandi.

Kontas, kendi ihtiyaçlariyla annesinin ilgilendigini, fabrika isçisi kardesinin maasiyla geçindiklerini vurgulayarak, kirada oturduklarini, sosyal yardima basvurmak zorunda kaldiklarini aktardi.

- "Maddi degeri 20 bin liradan basliyor"

Yüzde 88 engelli raporu aldigini vurgulayan Kontas, sunlari söyledi:

"Bol fizik tedavi görmem gerekiyor. Ayrica, ayaga kaldiran akülü sandalye var. Bunu önerdiler. Ayriyeten pedalli bisiklet var. Bunlari alip çalismam gerekiyor. Maddi degeri 20 bin liradan basliyor. Simdi o 20 bin lirayi bulamam, ayakta olsaydim es dost yardimci olur bulurdum. Ama bu pozisyona düstügüm için esimi de yuvami da kaybettim. Bu yüzden gelirim yok, destek çikacak kimsem yok. Bu yüzden yetkililere ve hayirseverlere sesleniyorum; yardimci olabilirlerse çok sevinirim."

Anne Naciye Kontas ise oglunun ayaga kalkabilmesi için çabaladigini, ayaklarinin hareket ettigini ancak bir sey hissetmedigini kaydetti.

Bir anne olarak çok üzüldügünü dile getiren Kontas, "Gögsünden asagisini hissetmiyor. Ogluma hizmet etmeyi seve seve, gururla yapiyorum. Böyle kalmamasi için mücadele etmek istiyorum. Tekrar ayaga kalkabilmesi için ugrasiyorum." dedi.

Kaynak: AA