Mersin Valisi Su, KRI Sultan Iskender Muda 367 Gemisi'ni Ziyaret Etti

İçel Valisi Ali Ihsan Su, Birlemis Milletler Baris Gücü Misyonunun faaliyetleri kapsaminda lojistik amaçli olarak İçel Limani'na demirleyen Endonezya Cumhuriyeti Donanmasi Kuvvetlerine ait KRI Sultan Iskender Muda 367 Gemisi'ni ziyaret etti.

Valilikten yapilan yazili açiklamaya göre, ziyarette Endonezya'nin Ankara Büyükelçisi Dr. Lalu Muhamad Iqbal, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutani Tugamiral Fuat Gedik, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutani Albay Oguz Bavbek, Endonezya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiligi Askeri Atasesi Albay Sjaiful Thalib ve gemi komuta ekibi yer aldi.

Gemi girisinde askeri törenle karsilanan ve gemi seref defterini imzalayan Su, daha sonra Endonezya yöresel halk oyunlari ekibinin gösterisini izledi, ardindan gemi komuta merkezine geçerek gemi komutanindan bilgi aldi.

Vali Su, burada yaptigi konusmada sunlari kaydetti:

"Endonezya Cumhuriyeti ile ülkemiz arasindaki iliskiler çok eski tarihlere dayaniyor. Bu tür ziyaretler vesilesiyle iki ülke arasindaki iliskiler daha da geliserek güçlenecektir. Bu ziyaretlerin iki ülkenin dünyada daha da iyi bir yere kavusmasina vesile olmasini temenni ediyorum."

Açiklamaya göre, Büyükelçi Dr. Lalu Muhamad Iqbal'in de bir konusma yaptigi programda karsilikli görüs alisverisinde bulunuldu.

Kaynak: AA