Kocaeli'de Yeni Dogan Bebegini Öldürdügü Öne Sürülen Anneye Dava

Kocaeli Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede, sanigin agirlastirilmis müebbet hapisle cezalandirilmasi isteniyor.

Kocaeli'de Yeni Dogan Bebegini Öldürdügü Öne Sürülen Anneye Dava
Kocaeli'nin Izmit ilçesinde evde dogum yaptiktan sonra bebegini öldürdügü öne sürülen anne hakkinda, "kasten öldürme" suçundan agirlastirilmis müebbet hapis cezasi istemiyle dava açildi.

Yenisehir Mahallesi Kalemcioglu Sokagi'nda 18 Ocak'ta, annesinin cinnet getirerek biçakladigi iddia edilen bebegin hayatini kaybetmesine iliskin tutuklu sanik M.T. hakkinda yürütülen sorusturma tamamlandi.

Kocaeli Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianame mahkemece kabul edildi.

Iddianamede, sanik M.T ile müsteki esi H.T'nin 9 yildir evli oldugu ve 3 çocuklarinin bulundugu belirtildi.

Bel agrisi nedeniyle gittikleri hastaneden eve döndüklerinde dusa giren sanigin gereginden fazla dusta kaldigi aktarilan iddianamede, banyoya giden H.T'nin, yere baktiginda bir bebek gördügü, kucagina aldiginda ise bebegin bogazinda kesi izleri fark ettigi ifade edildi.

Bunun üzerine müsteki H.T'nin esini de alarak ilçedeki özel bir hastaneye gittigi, burada bebegin vefat ettiginin anlasildigi kaydedildi.

Çiftin olay günü alinan ifadelerine de yer verilen iddianamede, sanigin beden veya ruh bakimindan kendisini savunamayacak durumda bulunan, kendi çocuguna karsi eziyet çektirerek "kasten öldürme" suçundan agirlastirilmis müebbet hapisle cezalandirilmasi istendi.

- Olay

Yenisehir Mahallesi Kalemcioglu Sokagi'nda ikamet eden hamile M.T, 18 Ocak'ta sancilarinin baslamasinin ardindan evde dogum yapmis, daha sonra cinnet getiren kadin, yeni dogan erkek bebegini biçaklamisti.

Durumu fark eden baba, esini ve bebegi özel bir hastaneye götürmüs, yapilan incelemede bebegin öldügü belirlenmis, tedavisinin ardindan gözaltina alinan kadin, çikarildigi mahkemece tutuklanmisti.
Kaynak: AA