Kayseri OSB'de GES'ten Elektrik Üretimi Yillik 110 Milyon Kilovatsaate Yaklasti

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Baskani Nursaçan: 'Günesimizi, verimlilige ve enerjiye dönüstürmek akilci bir yatirimdi. Biz de bu yatirimi dev bir tesis ile sanayicimize ve sehrimize kazandirdik'

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Baskani Tahir Nursaçan, OSB'de Günes Enerjisi Santrali (GES) ile üretilen elektrigin yillik 110 milyon kilovatsaate yaklastigini bildirdi.

Nursaçan, yazili açiklamasinda, yenilenebilir enerjiye verdikleri önemin karsiligini hem OSB hem de Türkiye olarak aldiklarini belirtti.

OSB'de GES sayisinin her geçen yil arttigina dikkati çeken Nursaçan, OSB yönetiminin yani sira sanayicinin de çati GES'lerle yenilenebilir enerjiye yöneldigini dile getirdi.

Günes enerjisinden elektrik üretiminin Kayseri OSB'de yillik 110 milyon kilovatsaate yaklastigini aktaran Nursaçan, "Organize Sanayi Bölge Müdürlügümüzün yatirimlariyla 2020 yilindaki elektrik üretimimiz 69 milyon kilovatsaate ulasti. Yap-islet-devret ile yaptirilan GES'te ise 20 milyon kilovatsaati askin üretim söz konusu. Sanayicilerimizin yaptirdiklari çati GES'lerle üretimimiz 110 milyon kilovatsaati buluyor." ifadelerini kullandi.

GES yatirimlariyla enerjideki disa bagimliligin azalmasina katki sunduklarini vurgulayan Nursaçan, hayata geçirdikleri GES projelerinin OSB Müdürlügüne 2020 yilinda 10 milyon 828 bin dolar gelir getirdigini kaydetti.

Türkiye'nin, dünyanin en iyi günes alan ülkelerinden oldugunun altini çizen Nursaçan, "Günesimizi, verimlilige ve enerjiye dönüstürmek akilci bir yatirimdi. Biz de bu yatirimi dev bir tesis ile sanayicimize ve sehrimize kazandirdik. Bu yatirimla gelecek yillarda OSB'mizin alt ve üst yapisina harcayacagimiz bir gelir kapimiz oldu. Bundan sonra da çevremizi koruyacagiz ve çevreci enerji kaynaklarini degerlendirecegiz. Enerjide disa bagimliligimizi azaltmak için bu tür yatirimlari yayginlastirmaliyiz." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA