Iki Dükkan Ve Iki Dairenin Bulundugu Binayi TDV'ye Bagisladi

Zonguldak’in Çaycuma ilçesine bagli Karapinar beldesinde yasayan hayirsever Müzeyyen Saribas’in hayatta iken bagisladigi iki dükkan ve iki daireden olusan binanin Türkiye Diyanet Vakfina (TDV) devri gerçeklestirildi.

Iki Dükkan Ve Iki Dairenin Bulundugu Binayi TDV'ye Bagisladi
Çaycuma Ilçe Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfi Sube Baskani Ayhan Ermis, ilçe müftülügünde düzenlenen devir teslim töreninde yaptigi konusmada, bu dünyadan ayrilirken geride hayri devam eden iyilik yani sadaka-i cariye birakabilmenin çok önemli oldugunu ifade etti.

Hayirsever Müzeyyen Saribas’in da vefatindan önce yapmis oldugu bagisla böyle bir güzellige vesile oldugunu ifade eden Ermis, "Hayirseverimiz vefatindan sonra dini ve hayri hizmetlerde kullanilmak üzere 1. katinda 2 dükkan ve 2. katinda 2 daire bulunan binasini vakfimiza bagisladi. Süphesiz çok anlamli ve ulvi bir davranis. Vakfimiza göstermis oldugu teveccühten dolayi hanimefendiyi tebrik ediyorum. Allah yapmis oldugu bu hayirlarini dergah-i izzetinde kabul buyursun" dedi.

Vefat eden halasi adina devir teslim törenine katilan Vacit Gökdag, halasinin vasiyetini yerine getirdigini belirterek, “Halam, vefatindan sonra hayir defterinin kapanmamasini ve öldükten sonra da dua edilmesini arzuluyordu. Dünyada bir hayrim olsun, bu dünyadan ayrildiktan sonra hayir duasi edilmesini istiyordu. Insallah yapmis oldugu bu bagisla istekleri kabul olur. Bende halamin vasiyetini yerine getiriyor ve hayirli ugurlu olmasini diliyorum. Insallah güzel islere vesile olacaktir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA