Huzur Ve Güven Uygulamasinda Ilginç Anlar

Adana’nin Kozan ilçesinde 6 ayri noktada gerçeklesen "huzur ve güven" uygulamasinda 836 kisi ve 324 araç sorgulandi. Uygulamada ehliyeti olmadigi için cezai islem uygulanan bir vatandas, polise alkol metreyi üflemesinin ardindan dualar etti. Uygulamada sokak hayvanlarinin polislere davranislari görenleri sasirtti.

Huzur Ve Güven Uygulamasinda Ilginç Anlar
Adana’nin Kozan ilçesinde aksam 20.00-22.00 saatleri arasinda 6 ayri noktada yaklasik 150 polis ve bekçi ile “huzur ve güven” uygulamasi gerçeklestirildi.

Uygulamada kontrol noktasinda ehliyetsiz oldugu belirlenen bir gencin polisle olan diyalogu ise dikkat çekti. Alkol metreyi üflediginde alkollü olmadigi belirlenen gence ehliyetsiz araç kullanmaktan 5 bin 400 TL idari para cezasi uygulanirken, sürücü polis memurlarina dualar ederek ayrildi. Cezai islem uygulansa da polislerin destekçisi olacagini ifade eden genç, “Allah sizi basimizdan eksik etmesin” dedi.



“Sokak hayvanlarindan polis köpeklerini aratmayan görüntü

Uygulamada polis ve bekçilerin yanindan ayrilmayan sokak hayvanlari polislere sevgi gösterisi yaparken, yoldan geçen her araci adeta denetledi. Kimi araci havlayarak kovalayan sokak hayvanlari, sag seritte polisler denetim yaparken sol seritte yolun ortasinda bekleyerek her aracin durmasini sagladilar. O anlar ise görenleri saskina çevirdi. Uygulamada eksikligi tespit edilen 13 araca para cezasi uygulanirken, 4 araç trafikten men edildi.
Kaynak: İHA