Gaziantep AB Bilgi Merkezi, 'Dünya Çevre Günü'nü Çocuklarla Kutladi

Gaziantep AB Bilgi Merkezi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayisiyla "Atiklari Dönüstürüyorum, Çevremi Yesillendiriyorum" isimli bir dizi etkinlik gerçeklestirdi.

Gaziantep AB Bilgi Merkezi, 'Dünya Çevre Günü'nü Çocuklarla Kutladi
Avrupa Birligi Türkiye Delegasyonu tarafindan desteklenen ve Gaziantep Ticaret Odasi bünyesinde 20 yili askin süredir faaliyet gösteren Gaziantep Avrupa Birligi Bilgi Merkezi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayisiyla Gaziantep Büyüksehir Belediyesi Gaziantep Ekolojik Bina is birligiyle "Atiklari Dönüstürüyorum, Çevremi Yesillendiriyorum" isimli bir dizi etkinlik gerçeklestirdi.

8-9 Haziran’da Türkiye’nin ilk Pasif Evi olma özelligine sahip Gaziantep Ekolojik Bina’da gerçeklesen etkinlikte 50’ye yakin ögrenciye uzmanlar tarafindan iklim degisikligi, yenilenebilir enerji kaynaklari, geri dönüsüm konularinda bilgiler verildi.

Etkinligin devaminda ise çocuklar, atiklardan saksi yaparak, olusturduklari saksilara çiçekler ektiler. Fotosentez ve bitkilerin yasam döngüleri konusunda da bilgi alan çocuklara Avrupa Birligi Türkiye Delegasyonu tarafindan hazirlanan kitaplar ve çesitli hediyeler verildi.

Avrupa Birligi’nde Iklim Degisikligi ve Çevrenin Korunmasina Yönelik Çalismalar

Iklim degisikliginin insanligin varolusu açisindan bir tehdit oldugu ve herhangi bir siyasi sinir tanimadigi dikkate alindiginda, küresel düzeyde ortak ve kararli adimlarin atilmasina acil ihtiyaç bulunmaktadir. Bu yüzyilin sonunda sicaklik artisinin 1,50 C’nin çok altinda tutulmasi için firsat penceresi, gün geçtikçe daralmaktadir. Covid-19 küresel salgini bizlere, uluslarin ve insanlarin beklenmedik küresel risklere ve soklara karsi halen ne kadar savunmasiz ve hazirliksiz olduguna dair güçlü bir isaret vermektedir. Iklim degisikliginin gelecekte ortaya çikartacagi zorluklarinin üstesinden gelmek için elimizdeki tek “asi”, sera gazi salinimlarinin derhal ve geri dönülemez bir biçimde azaltilmasi yoluyla ekonomilerimizin karbondan arindirilmasidir.

Avrupa Yesil Mutabakati (EGD) ekonomilerimizi, dogamizi, toplumlarimizi ve geçim kaynaklarimizi korumak için, iklim krizinin aciliyetine karsi verilen cesur bir yanittir. AB, küresel topluma örnek olarak öncülük ve liderlik etmeye kararlidir. EGD, 2050 yilina kadar iklim-nötrlügün saglanmasi için Avrupa Birligi’nin önümüzdeki yillara yönelik stratejisidir. Avrupa Birligi, karbondan arindirma ve dijitallesmeye yönelik temel politika ve stratejileri dönüstürme niyetindedir. Birlik ayni zamanda Avrupa içinde ve dünya genelinde de yesil inovasyona ve teknolojilere adil bir sekilde yatirim yapacaktir.
Kaynak: İHA