Evlat Nöbetindeki Baba, Oglunun Daga Kaçirilmasindan HDP'yi Sorumlu Tuttu

Diyarbakir’da çocuklarinin terör örgütü PKK tarafindan daga kaçirilmasindan HDP’yi sorumlu tutan ailelerin evlat nöbeti 646’inci gününde de devam ediyor.

Evlat Nöbetindeki Baba, Oglunun Daga Kaçirilmasindan HDP'yi Sorumlu Tuttu
Çocuklarinin terör örgütü PKK mensuplari tarafindan kaçirildigi iddiasiyla 3 Eylül 2019’dan itibaren farkli kentlerden Diyarbakir’a gelerek HDP il binasi önünde baslatilan oturma eylemi 646’inci gününde de sürerken, Istanbul’da yasayan Sevket Bingöl, 2014’te Arnavutköy’de ’Bana is buldular, ise gidiyorum’ diyerek evden çikip dönmeyen oglu Tuncay (19) için evlat nöbeti tutmaya devam ediyor.

“Çocuklari magarada bizleri de kendi kapilarindan ölüme terk etmisler”

Oglunun daga kaçirilmasinda HDP’yi sorumlu tutan baba Bingöl, "2 yila yakindir burada oturuyorum, ben HDP’den çocugu istiyorum. Çocugumu Istanbul’dan buraya getirtip daga götürdü, çocugumu onlardan almadan kalkmayacagim. HDP çocuklarimizi götürüp sattilar, bizim çocuklari magarada ölüme terk ediyorlar bizleri de kendi kapilarindan ölüme terk etmisler. Her ne sartlar olursa olsun aileler olarak evlatlarimizi birakip kalkmayacagiz. Oglum duyuyor ve görüyorsan, Türk askerini görüyorsan, kaç teslim ol onlara” dedi.

Kaynak: İHA