Esenyurt'ta Çikardigi Yangin Sonucu Anneanne Ile Torunun Ölümüne Sebep Olan Sanik Hakim Karsisina Çikti

Istanbul Esenyurt’ta rastgele girdigi bir binada çikardigi yangin sonucunda anneanne ve torununun ölmesine neden olan sanik Ahmet Tülek hakim karsisina çikti.

Esenyurt’ta yolda gezerken rastgele girdigi bir binada çikardigi yangin sonucunda torun Elanur Selimen (9) ile anneanne Suna Urtanur’un (56) ölmesine ve ayni aileden 3 kisinin de yaralanmasina sebep olan tutuklu sanik Ahmet Tülek hakim karsisina çikti. Bakirköy 20. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk durusmaya tutuklu sanik Ahmet Tülek cezaevinden SEGBIS’le baglandi. Durusmaya maktul Suna Urtanur’un kizi Nazli Urtanur, maktul Elanur Selimen’in annesi Elif Selimen ile babasi Onur Selimen katildi.

Sanik Ahmet Tülek, “Ben cezaevinden yeni çikmistim. Bayram arifesinde param olmadigindan gündelik islerde çalismayi düsünüyordum. Gittigim yerlerden elim bos döndügü için psikolojik olarak bunalima girdim. Yangini neden yaptigimi bilmiyorum. Birden bire olusan bir seydi. Ölenleri ve ailelerini tanimiyorum. Bana kimse bir sey demedi yangini ben kendi basima çikarttim. Binanin içine girdigimde bodrum katta kanepeleri gördüm. Elimdeki çakmagimla tutusturup, disari çiktim. Dumanlari görünce telasa kapildim. Dogal gaz vanasini kapattim. Oradakileri uyardim. Vatandaslarla birlikte yangini söndürmeye yardim ettim. Arka tarafa dolastim orada giris varmis. Ates ve dumanin oldugu yere gittim. Su tasidim” beyanlarinda bulundu.

Sorulmasi üzerine Tülek, “Herhangi bir uyusturucu madde kullanmadim. Bir psikiyatrik tedavi görmedim. Kurumda psikologla görüstüm. Bende yangin çikarma hastaligi oldugunu söylediler. Bende böyle bir hastalik var mi bilmiyorum. Varsa tedavim yapilsin istiyorum. Karsi taraftan özür diliyorum. Olayda üzerim kirlendi. Eve temiz gitmek için otelde üstümü çikarip çöpe attim. Dus aldiktan sonra eve gittim. Binaya rastgele girdim özel bir nedeni yoktu. Kimseye bir kastim yoktu. Böyle bir olay yasanmasindan pismanim. Olay tarihinden önce hirsizlik ve yagma olaylarindan tutuklandigim dogrudur” savunmasinda bulundu.

Durusmada söz verilen maktul Elanur’un babasi Onur Selimen, “Ben olay sebebiyle yaralanmadim. Ise gitmek için evden çiktim. Ben gittikten sonra olay gerçeklesmis. Ne diyeyim Allah’indan bulsun” dedi.

Müsteki Can Sezer Urtanur ise sunlari söyledi:

“Maktul Suna Urtanur annemdir. Olayda yaralandim. 15 gün hastanede tedavi gördüm. Sanik param yoktur diyor ama otelde üstünü degistirmis. Bu olayi tek basina yaptigini düsünmüyorum. Daha detayli arastirma yapilmasini istiyorum. Sikayetçiyim. En agir sekilde cezalandirilsin.”

Müstekinin bu sözlerinden sonra sanik Tülek’e otele gitmek için parayi nereden buldugu soruldu. Sanik Tülek “Olaydan sonra babami arayip cezaevinden çiktigimi ve paramin olmadigini söyledim. Bana 500 TL para yolladi. O parayla otele gidip üzerimi degistirdim” yanitini verdi.

Maktuller Elanur Selimen’in annesi, Suna Urtanur’un kizi olan müsteki Elif Selimen ise, “Olayda yaralandim. Sadece çakmakla yapilacak bir sey degildi. Disari çikmaya çalisirken yerler kaygandi. Soludugumuz sey petroldü. 1’inci kattaydik. Merdivenler bile kaygandi. Bu olay bir pardonla geçistirilebilecek bir olay degil. Annem ve 9 yasindaki kizim hayatta degil. Sikayetçiyim. Bir ömür içerden çikmasin” dedi.

Ölen Elanur Selimen’in 5 yasindaki kardesi Zeynep Selimen’le Adli Görüsme Odasinda konusan görevli pedagog durusmada ifade verdi. Pedagog ifadesinde küçük kizin söylediklerini su sekilde aktardi:

“Ablam ile anneannem yatiyordu. Dayim da salonda tek yatiyordu. Bende annemle yatiyordum. Ses geldi. Annem beni kucagina aldi. Biz merdivenlerden kaydik. Dayim bize disari çikin diye itekledi. Anneannem ve ablam öldü. Yapani görmedim. Hiçbir ses duymadim. Sadece disari çikin sesini duydum. Disari çiktik. Yüzüme su vurdular. Hastaneye gittik. Benden kan aldilar orada agladim.”

Cumhuriyet savcisi sanigin tutuklulugunun devamini talep etti. Sanik Ahmet Tülek söz alarak, “Özürle kapanacak bir sey degil. Benim de çocuklarim var. Yaptigim seyden çok pismanim” dedi.

Mahkeme, Adli Tip Kurumu’ndan sanigin cezai ehliyetinin olup olmadigina dair rapor aldirilmasina ve sanigin tutukluluk halinin devamina karar vererek durusmayi erteledi.

Iddianameden

Bakirköy Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hazirlanan iddianamede, Esenyurt ilçesi Atatürk Mahallesi’nde 28 Temmuz 2020 tarihinde gerçeklesen ve Elanur Selimen ile Suna Urtanur’un öldügü olay anlatilmisti. Sanik Ahmet Tülek’in apartmanin bodrumunda bulunan koltuklari yaktigina ve sonrasinda da yanginin söndürülmesine yardim ettigine yer verilmisti. Süpheli Ahmet Tülek’in tüm dosya incelendiginde öldürmek kastiyla yangin çikarttigi ve çikan yangin neticesinde Elanur Selimen ile Suna Urtanur’un öldügü, olay sonucunda Elif Selimen, Can Sezer Urtanur ile magdur Zeynep Selimen’in yaralandigi belirtilmisti.

Savcilik Tülek hakkinda, ‘yangin çikarmak suretiyle iki kisinin ölümüne neden olma’ suçundan iki kez agirlastirilmis müebbet hapis ile 3 kisiye karsi ‘yangin çikarmak suretiyle öldürmeye tesebbüs’ suçundan üçer kez 13 yildan 20 yila kadar, iki dairenin yangin nedeniyle zarar görmesi nedeniyle de ikiser kez ‘mala zarar verme’ suçundan 4 yildan 16 yila kadar toplamda 2 kez agirlastirilmis müebbet hapis ile 47 yildan 92 yila kadar hapisle cezalandirilmasi istenmisti.
Kaynak: İHA