Bayburt Üniversitesi Konukevi, Bowling Salonu Ve Kiraathane Hizmete Basladi

Bayburt Üniversitesi personel ve ögrencileri ile birlikte sehre yönelik olarak da hizmet veren Konukevi ve yeni dönemde açilan Bowling Salonu ile Kiraathane, Bâbertî Külliyesinde hizmet vermeye basladi.

Bayburt Üniversitesi Konukevi, Bowling Salonu Ve Kiraathane Hizmete Basladi
Covid-19 salgini sürecinde alinan tedbirler kapsaminda kapali olan Konukevi, Içisleri Bakanliginin kademeli normallesme planini açiklamasinin ardindan tekrar hizmetlerine basladi.

Üniversite personelinin yani sira kamu personeli ve sivil ziyaretçilere de açik olan Konukevi, normallesmelere uygun olarak yeni dönemde de hizmetlerini sürdürecek.

Konukevinin yani sira; ögrencilerin ve personellerin sosyal ihtiyaçlarini karsilamaya yönelik olarak tasarlanan Bowling Salonu ve Kiraathane de yeni dönemde hizmete giriyor. Bâbertî Külliyesindeki Kültür Merkezi içerisinde yer alan Bowling Salonu ve Kiraathane ayni zamanda vatandaslara da açik olacak. Insanlarin güzel zaman geçirip, sosyallesebilecekleri Bowling Salonu, pazar günleri disinda 09.00-21.00 saatleri arasinda açik olacak.

Salgin tedbirleri kapsaminda sosyal mesafe kosullarina uygun olarak tasarlanan Kiraathane ise zengin menüsü ile dikkat çekiyor. Birçok soguk içecek çesidinin yani sira; Menengic kahvesi, Türk kahvesi, Dibek kahvesi, Espresso, Latte, sicak çikolata, bitkisel çaylar ve daha birçok sicak içecek çesidi de Kiraathane’nin menüsünde yer aliyor.

Konu hakkinda açiklamalarda bulunan Rektör Türkmen, Bayburt Üniversitesinin her açidan saglam bir altyapiya sahip oldugunu dile getirdi. Kademeli normallesme kapsaminda tekrar hizmete giren Konukevi ve yeni dönemde hizmet verecek olan Bowling Salonu ile Kiraathanenin, salgin tedbirlerine riayet edilerek faaliyetlerini yürütecegini bildirdi. Özellikle Bowling Salonu ve Kiraathane’nin personel ve ögrencilerle birlikte ihtiyaç duyanlar açisindan önemli bir boslugu dolduracagini vurguladi. Sosyal, kültürel ve sportif aktivitelerin, en az egitim-ögretim faaliyetleri kadar önemli oldugunu belirterek, Bayburt Üniversitesinin sahip oldugu yasam alanlariyla mutlu bir egitim yuvasi oldugunu sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA