Baskan Zorluoglu Akçaabatlilar Ile Akçaabat'in Sorunlarini Konustu, Çözüm Önerilerini Anlatti

Akçaabat Kent Konseyi ve Akçaabatlilar Vakfi Yönetim Kurulu üyeleri Trabzon Büyüksehir Belediye Baskani Murat Zorluoglu’nu makaminda ziyaret etti.

Baskan Zorluoglu Akçaabatlilar Ile Akçaabat'in Sorunlarini Konustu, Çözüm Önerilerini Anlatti
Akçaabat ile ilgili gündeme gelen konularda ve Akçaabat’in sorunlarini istisare etmek amaciyla ziyarette bulunduklarini belirten Akçaabat Kent Konseyi baskani Mehmet Salih Köse “Baskanimizin çalismalarini ve yapacak oldugu çalismalari dinleme firsatimiz oldu. Trabzon Üniversitesi konusundaki görüsleri, Güney Çevre Yolu konusundaki gayretleri ve Akçaabat Katli Otopark Projesi konusundaki müjdeleri konusunda kendisine tesekkür ediyoruz” dedi.

Akçaabatlilar Vakfi Baskani Yasar Erbasaran ise “Akçaabat’a yapilacak olan otopark, Akçaabat’in kanayan yarasi olan otopark sorununu önemli ölçüde rahatlatacak. Buna ilaveten Güney Çevre Yolu projesi hayata geçerse Akçaabat uzun vadede trafik konusunda çözüme kavusmus olacak. Akçaabat için, Akçaabat’in yararina hizmet eden, gayret gösteren herkese sükranlarimizi sunuyorum” diye konustu.

Trabzon Üniversitesi‘nin ana kampüsünün Akçaabat sinirlari içerisinde olmasi gerektigi konusunda bir tereddüdün olmadigini ifade eden Trabzon Büyüksehir Belediye Baskani Murat Zorluoglu ise “Akyazi’da bulunan ve daha önce özel bir üniversite için ayrilan 90 dönümlük alan Trabzon Üniversitesi’ne tahsis edildi. Trabzon üniversitesinin ana kampüsünün yeri ile ilgili bir tereddüt yok. Kanunda Trabzon Üniversitesinin ana yerleskesinin Akçaabat sinirlari içerisinde olacagi belirtilmistir. Bu kurulus kararnamesinde yazar. Dolayisiyla elbette ki üniversitenin merkezi Akçaabat’tir. Ama bu üniversitenin baska yerlerde fakülte yüksekokul açmayacagi anlamina gelmez. Ama ana kampüsün, merkezin, rektörlügün oldugu bina mutlaka bence de kanunen de olmasi gereken Akçaabat’ta olmasidir. Bunun ötesinde diger ilçelerde bana sorarsaniz Besikdüzü’nde veya diger ilçelerde Trabzon üniversitenin bir meslek yüksekokulu veya 4 yillik fakülteleri açilabilir. Bu normal ve olmasi gerekendir. Trabzon Üniversitesi batiya dogru genislemelidir. Bu bana göre daha mantikli ve olmasi gerekendir. Akyazi’da bahsedilen alan çok küçük bir yer. Burasi 90 dönüm çok egimli alan. Bu alan teraslama yapilarak kullanilabilir ancak alanin hepsi de kullanima elverisli degil. Bu alan Trabzon Üniversitesi’nin büyük kampüsünün ihtiyacini görebilecek büyüklükte bir yer degildir. Daha büyük alanlarda daha büyük üniversite kurulmasi için bir komisyon kurulmustu. Bu komisyon yer arastirmasi yapmisti ve iki üç yer tespit etmisti” ifadelerini kullandi.

Güney Çevre Yolu projesinin Akçaabat Geçisi için kollarin sivandigini ifade eden Baskan Zorluoglu “Güney Çevre Yolu projesinin Akçaabat geçisi için projeyi bakanligimiz yapiyor. Biz de bu konuyu sürekli takip ediyoruz. Proje ilerliyor. Akçaabat sahilinden yol geçilmesin diye hepimiz mücadele etmistik. Bu konuda basarili olduk ve rota güneye çevrildi. Güney Çevre Yolu çok büyük bir proje. Ama bu projenin Akçaabat Geçisi için kolar sivandi. Proje çalismalari hizla ilerliyor. Ankara ziyaretlerimde bu konu ile yakindan ilgileniyorum” seklinde konustu.

Akçaabat Katli Otopark ve Kadinlar Pazari insaatinin Temmuz ayinda ihale edileceginin müjdesini veren Zorluoglu “Akçaabat’in en büyük sorunu olarak görünen otopark sorununu çözmek için söz verdigimiz gibi Akçaabat’ta Kadinlar Pazari ve Katli Otopark Projesi 14 Temmuz 2021 de ihale edilecek. Burada yapilacak olan otoparkta yaklasik 216 araç kapasitesi olacak. Üzeri de pazar yeri olarak yerli üreticilerimizin hizmetine sunulacak. Içerisinde 4 tane depo, 14 tane dükkan olacak. Arkadaslarimiz çok modern bir proje hazirladilar. Akçaabatli hemsehrilerime hayirli olsun” dedi.

Kaynak: İHA