Amatör Olta Balikçilari 15 Haziran Sezon Açilisini Buruk Karsiliyor

Eskisehir Olta Balikçilari ve Dogal Yasami Koruma Dernegi (ESBALDER) Baskani Yasin Basaran, pazar günü sokaga çikma yasagi ve haftanin diger günlerinde de belirli saatlerle disari çikmanin sinirlandirilmasi sebebi ile 15 Haziranda tarihinde kalkacak iç sularda avlanma yasagini buruk bir sevinçle karsilayacaklarini belirtti.

Amatör Olta Balikçilari 15 Haziran Sezon Açilisini Buruk Karsiliyor
Geçtigimiz yil nisan ayiyla birlikte Iç Anadolu Bölgesi iç sularinda baslayan av yasagi 15 Hazirandan itibaren kalkiyor. Eskisehir de faaliyet gösteren Eskisehir Olta Balikçilari Ve Dogal Yasami Koruma Dernegi (ESBALDER) üyeleri, av yasaginin kalkmasini sevinçle karsilarken, kisitli saat ve Pazar günleri uygulanan sokaga çikma yasagindan dolayi burukluk yasiyor.

Balik avi için önemli olan ve gün dogumu ile gün batiminin yasak saatlere denk gelmesi sebebi ile burukluk yasadiklarini aktaran ESBALDER Baskani Yasin Basaran, “Iç Anadolu bölgesi iç sularinda 15 Haziran 2021 tarihi itibari ile sazan, kadife, siraz, yayin ve tatlisu kefali baligi avlanma yasagi sona eriyor. Amatör ve sportif olta balikçilari olarak pandemi sebebi 2020 yili Nisan ayinda baslayan yasaklar ile birlikte bir yildan fazla sürece tutkunu oldugumuz doga ve sulardan uzak kaldik. Bu süreçte tüm organizasyon ve bireysel faaliyetlerimizi devletimizin öngördügü kural ve yasaklar çerçevesinde erteledik ya da iptal ettik. Bir yildan fazla süredir atamadigimiz oltalarimizi 15 Haziranda sezonun baslamasi ile birlikte su ile bulusturmayi beklerken, açiklanan normallesme sürecinde aksam 22.00 ile 05.00 arasi ve Pazar günlerini kapsayan sokaga çikma yasagi ile tüm camiamiz sezonu buruk sekilde karisilmasina sebep olmustur. Olta balikçiliginda sabah suyu ve aksam suyu dedigimiz, gün dogumu ve gün batiminda su kenarinda olmak çok önemlidir. Ayrica dernegimiz üyeleri ve ilimizde çalisan birçok olta balikçisinin hafta tatili pazar günü olmasi sebebi ile yasaklar geregi yine etkinliklerimizi gerçeklestirmememize sebep olacaktir. ESBALDER olarak asilama ile birlikte önümüzdeki süreçte eski günlerimize dönecegimizin bilincinde olarak ilgili teblig uyarinca olta balikçilarinin limitler uygun ve yasal sinirlar içerisinde avlanmasi konusunda bir kez daha uyararak, tüm olumsuzluklara karsin 15 Haziran sezon açilisini tüm olta balikçilarina hayirli olmasini dileriz” diye konustu.

Kaynak: İHA