Aksaray'da Mevsimlik Tarim Isçilerinin Her Türlü Ihtiyaçlari Gideriliyor

Nüfusunun yüzde 80’inin tarim ve hayvanciliktan geçimini sagladigi Aksaray’da sektörün olmazsa olmazi mevsimlik tarim isçilerinin tüm ihtiyaçlari Tarim ve Orman Il Müdürlügü tarafindan karsilaniyor.

Aksaray'da Mevsimlik Tarim Isçilerinin Her Türlü Ihtiyaçlari Gideriliyor
Tarim ve hayvancilik sektöründe Iç Anadolu Bölgesi’nin önemli üretim merkezi olan Aksaray’da mevsimlik tarim isçileri arazilerde çalismalarini sürdürüyor. Tarim ve Orman Il Müdürlügü ekipleri de tarim isçilerini ziyaret ederek isçilerin ihtiyaçlarini karsiliyor. Kent genelinde tarim arazilerini gezen, üretici ve isçilerle bir araya gelen Tarim ve Orman Il Müdürü Bülent Saklav, tarim isçileri ile görüserek ihtiyaçlari ve sikintilari hakkinda bilgi aliyor. Yapilan görüsmenin ardindan tarim isçilerinin talepleri dogrultusunda tüm zaruri ihtiyaçlar gideriliyor.

“Tarim isçileri üretimin olmazsa olmazlarindan”

Tarim isçilerinin üretimin olmazsa olmaz unsurlarindan olduklarini belirten Tarim ve Orman Il Müdürü Bülent Saklav, “Mevsimlik tarim isçilerini ziyaret ettik. Tabii mevsimlik tarim isçileri üretimin olmazsa olmazlarindan. Onlarin yasam standartlarini ve refahlarini iyi seviyede tutmak amaciyla elimizden gelen çalismalari yapiyoruz. Bununla alakali bakanligimizin ve valiligimizin talimatlari dogrultusunda projeler yaptik. Geçen sene yaptigimiz projeyle mevsimlik tarim isçilerimize tuvalet ve banyo ihtiyaçlarini karsiladik. Gerekli su ihtiyaçlarini da bulunduklari il ve ilçe kapsaminda karsiliyoruz. Amacimiz, onlar rahat bir sekilde çalissin, tarimsal üretime katki saglasin. Mevsimlik tarim isçilerimizi sürekli geziyoruz, sikintilarini soruyoruz. Bir sikintilari var mi, konaklamayla alakali, su veya kendi sagliklariyla alakali, tarimsal üretimle alakali, bu konuda kendilerinden bilgiler aldiktan sonra sikintilari varsa elimizden gelen gayreti gösterip çözmeye çalisiyoruz. Su anda bir sikinti gözükmüyor. Ilimizde tarimsal üretim de devam ediyor, ihtiyaçlarini da karsiliyoruz” dedi.

Çiftçi Yasin Tekiz (42), Tarim Müdürlügünün kendilerine yardimci oldugunu belirterek, “Tarim Müdürlügü ekiplerimiz, müdürümüz devamli bizlere yardimci oluyor. Koordineli bir sekilde denetleyip bizi bilgilendiriyorlar. Ihtiyaçlarimizi gideriyorlar” diye konustu.

Mevsimlik tarim isçisi Ahmet Demir (20) de, “Ise geliyoruz, çapa yapiyoruz, tarim isçisiyiz. Tarlaya geliyoruz, eve gidiyoruz. Tarim Müdürlügü ihtiyaçlarimizi gideriyor. Hiçbir sikintimiz yok Allah’a sükür” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA