ABD Baskani Biden, G7 Zirvesi Için Ingiltere'de

ABD Baskani Joe Biden, 11-13 Haziran’daki G7 Zirvesi için Ingiltere’ye geldi.

ABD Baskani Biden, G7 Zirvesi Için Ingiltere'de
ABD Baskani Joe Biden, 20 Ocak’ta göreve gelmesinin ardindan ilk yurtdisi ziyaretine çikti. Biden, Ingiltere’nin Cornwall kentindeki G7 Zirvesi için Ingiltere’ye geldi. Biden’i tasiyan Air Force One uçagi, Kraliyet Hava Kuvvetleri’nin Mildenhall Üssü’ne inis yapti. G7 Liderleri ile bir araya gelecek olan Biden, 13 Haziran’da ise Jill Biden ile Windsor Kalesi’nde Kraliçe 2. Elizabeth tarafindan kabul edilecek. Biden, Kraliçe Elizabeth’in görüsecegi 13. ABD Baskani olacak.

Biden’in yani sira Japonya Basbakani Yoshihide Suga’da bu yil ilk kez G7 Zirvesine katilirken, Almanya Basbakani Angela Merkel ise görevinden ayrilmadan önce son kez G7 Zirvesi’nde olacak.

Ingiltere Basbakani Boris Johnson’in baskanliginda yapilacak zirveye, Fransa Cumhurbaskani Emmanuel Macron, Almanya Basbakani Angela Merkel, Italya Basbakani Mario Draghi, Kanada Basbakani Justin Trudeau, Japonya Basbakani Yoshihide Suga, ABD Baskani Joe Biden ve Avrupa Birligi (AB) Komisyonu Baskani Ursula Von der Leyen ve Avrupa Konseyi Baskani Charles Michel’in katilmasi bekleniyor.

BIDEN-ERDOGAN GÖRÜSMESI

Baskan Biden, 14 Haziran’da ise Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile Belçika’nin baskenti Brüksel’de görüsme gerçeklestirecek. Biden’in, Brüksel ziyaretinde Belçika Krali Philippe ve Belçika Basbakani Alexander De Croo ile de bir araya gelecegi bildirilirken, 15 Haziran’da da ABD-Avrupa Birligi (AB) zirvesine de katilacagi aktarildi.

BIDEN-PUTIN GÖRÜSMESI 16 HAZIRAN’DA

Biden, 16 Haziran’da ise Isviçre’nin Cenevre kentinde Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’le görüsecek. Biden’in Cenevre’deki temaslari kapsaminda, Isviçre Cumhurbaskani Guy Parmelin ve Disisleri Bakani Ignazio Cassis ile de görüsmesi planlaniyor.

Kaynak: İHA