4 Yasindaki Oglunun Gözü Önünde Öldürülen Hacer'in Ailesi Idam Istiyor

Kirikkale’de tartistigi kocasi Sezer Baskaya tarafindan 4 yasindaki oglunun gözünün önünde 51 biçak darbesiyle öldürülen Hacer Baskaya’nin ailesi, idam cezasinin getirilmesi için çagrida bulundu. Acili baba Erdogan Köksoy, "Bu normal bir ölüm degil, vahsice katlediliyor. Bir tane biçak degil 51 tane biçak darbesi var. Idam etmiyorlar ise kizimi canlica getirip bana versinler" dedi.

4 Yasindaki Oglunun Gözü Önünde Öldürülen Hacer'in Ailesi Idam Istiyor


Olay, geçen Pazar günü Etiler Mahallesi Kibris Caddesi üzerindeki bir apartman dairesinde meydana geldi. Bir apartmanin 3’üncü katinda oturan Hacer Baskaya (26) ile esi Sezer Baskaya (29) arasinda henüz belirlenemeyen nedenle tartisma çikti. Tartismanin büyümesi üzerine Sezer Baskaya, esini 4 yasindaki oglu H.M.B.’nin gözü önünde ekmek biçagiyla bogazindan defalarca biçaklayarak yaraladi. Talihsiz kadin, kaldirildigi hastanede yapilan tüm müdahalelere ragmen kurtarilamadi. Gözaltina alinan cani adam ise sevk edildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"Bu normal bir ölüm degil, vahsice katlediliyor"

Sanayi Mahallesi’ndeki evlerinde gelen taziyeleri kabul eden aile bireyleri de, zanlinin idam cezasina çarptirilmasini istedi. Hala olayin sokunu atlatamadiklarini söyleyen acili baba Erdogan Köksoy, “Konusacak herhangi bir sey bulamiyorum. Hala titriyorum. Adeta bir volkan gibi içim yaniyor, kayniyor durmadan. Iki kelimeyi bir araya getiremiyorum. Benim cigerim yanmis, parçalanmis, bitmis. Kol kanat kalmamis bende, kirilmis. Bu normal bir ölüm degil, vahsice katlediliyor. Bir tane biçak degil 51 tane biçak darbesi. Tutup da sokaktaki hayvana bile bir tane vuramiyorsun. Insana 51 tane darbe. Bu vahsilik resmen baska bir sey degil. Bunun karsiliginda ne yapilmasi gerekiyor? Bugün benim çocugum, yarin öbürünün, ertesi gün öbürünün. Ben idam istiyorum. Idam etmiyorlar ise kizimi canlica getirip bana versinler. Bugün Hacer biter Ayse olur, Ayse biter Fatma’ya olacak” dedi.



"Ben idam istiyorum"

Cinayetin vahsice islendigini anlatan abla Fadime Kilinç ise, “Kiz kardesimi biz halasi ve kuzenleriyle yikadik. Saglam hiçbir yeri yok. Ben idam istiyorum. Gelsin o idam. Kolay mi bu böyle? Biz tek tek parmaklarini sardik, parmaklarina tek tek pamuk sardik. Çünkü kani dinmedi. Bir biçak darbesi deniliyor öyle degil. 51 tane, darp hariç. Gözünü patlatmis kardesimin. Vücudundaki morluklar benim gözümün önünden gitmiyor. Biz kardesimi o sekilde yikadik. Benim kardesim de bir çocuk annesi. Hiçbirimiz gözümüzü kapatip uyuyamiyoruz, ben vicdanen rahatsiz oluyorum. Keske o an ben de olsaydim. Beni de öldürecegini bilsem elinden alirdim. Disarida bir hayvana bir sey olsa hepimiz ayaklaniyoruz. Benim için onlar da çok deger tabii. Ama o da bir insan. Her seyden öte anne. En basiti bir anne” ifadelerini kullandi.

"Daha kaç Hacer ölsün?"

Kiz kardesinin vücudunda biçak izlerinin yani sira darp izlerinin de oldugunu ileri süren Kilinç, “Hepimizin cigerini yakti, Allah da onun cigerini yaksin. Bir saatte olan bir olay degil. Bir saat bile olsa 51 biçak ve o kadar darp olabilir mi? Biçagi unuttuk darbeleri düsünüyoruz. O kadar çok darp var ki. Ben kardesimi gördügümde taniyamadim. Öyle bir vücut yok. Tirnak budamak ne demek? Ama bu can havliyle olan bir sey degil. 10 parmagi var 10’u da kesilmis. Neyin hirsi, neyin intikamini almis? Hep sol taraftan vurmus. Kardesimin sol tarafinda yer yok. Ben idam istiyorum. Bu 51 biçak darbesi. Daha kaç biçak darbesi istiyorlar? Daha kaç Hacer ölsün? Kaç tane daha Hacer bekleniyor? Cinnet geçirdi deniyor, öyle olsa çocugu ve anneyi de kesmesi lazimdi. Adam planli projeli kesim yapmis. Ben öyle bir ölüm görmedim. Bu nasil bir vahset? Ben üç gündür yari uyanik geziyorum ben kardesi olmama ragmen. Babasi, annesi ve çocugu ne durumda?” diye konustu.



26 yasindaki kizini topraga vermenin üzüntüsünü yasayan Anne Zeynep Köksoy da idam cezasiyla acilarinin hafifleyecegini kaydetti.

Kaynak: İHA