Samsun Saglik Turizminden Aldigi Payi Artirmak Istiyor

Samsun Saglik Turizmi Dernegi Baskani (SASTUD) Prof. Dr. Fatih Özkan, "Samsun'un uluslararasi platformlarda yeterli düzeyde tanitimin yapilmasiyla saglik turizmi getirilerinden daha çok pay almasi hedeflenmektedir." dedi.

Özkan, Samsun Egitim ve Arastirma Hastanesinde düzenledigi basin toplantisinda, yeni tip koronavirüs salginina ragmen saglik turizmi konusunda yurt disindan gelen hastalara hizmet verdiklerini aktardi.

Türkiye'nin kaliteli ve ekonomik fiyatlarla saglik hizmet sunumunda dünyada lider ülke olmayi hedefledigine isaret eden Özkan, "Samsun'un uluslararasi platformlarda yeterli düzeyde tanitimin yapilmasiyla saglik turizmi getirilerinden daha çok pay almasi hedeflenmektedir. Koronavirüs salgininin ekonomik alanda en olumsuz etkiledigi sektörler, turizm ve saglik turizmidir. Saglik turizmi, salgin sona erdiginde önem kazanan hijyen kurallarina uygun olarak yeniden yapilandirilmasi ve ülke taniminda bu çabalarin ön planda tutulmasi sartiyla ekonomiyi yeniden hareketlendirebilecek temel itici güçlerden biri olacaktir." degerlendirmesinde bulundu.

Özkan, Türkiye'nin saglik turizminde dünyanin önde gelen birkaç ülkesi arasinda, Avrupa'da ise birinci sirada bulundugunun degerlendirildigini anlatarak, sunlari kaydetti:

"Türkiye'deki saglik turizmi, özellikle salgin sürecinin ardindan yabanci ülkelerden gelebilecek taleplere yanit verecek kapasiteye sahiptir. Saglik Bakanliginin 2023 yili hedefi 1,5 milyon hasta ve 10 milyar dolar saglik turizmi geliridir. Elde edilen tecrübeler ve dogru stratejiler izlendigi takdirde saglik turizminin, turizm sektörünün diger alanlarinin aksine sezonluk olmayan ve yilin 12 ayina yayilan bir turizm türü olmasi nedeniyle ekonominin amiral gemisi olabilecegi öngörülmektedir."

SASTUD Baskan Yardimcisi ve Egitim ve Arastirma Hastanesi Bashekimi Doç. Dr. Ahmet Sen ise kamu hastanesi olarak saglik turizmi kapsaminda ayda ortalama 100 yabanciya hizmet verdiklerini ifade etti.

Kaynak: AA