Rezidanstan Düsen Ebru Erdem'in Ölümünden Yargilanan Serdar Tas Hakkinda Savci Mütalaasini Açikladi

Küçükçekmece’de Ebru Erdem’in 9. kattan düserek ölümüne sebep oldugu gerekçesiyle yargilanan sanik Serdar Tas hakkinda savcilik mütalaasini açikladi. Savcilik, Tas’in 3 suçtan beraatini isterken, ‘uyusturucu madde kullanma ve bulundurma’ suçundan 2 yildan 5 yila kadar hapis cezasina çarptirilmasini istedi.

Rezidanstan Düsen Ebru Erdem'in Ölümünden Yargilanan Serdar Tas Hakkinda Savci Mütalaasini Açikladi
Küçükçekmece’de 17 yasindaki Ebru Erdem’in bir rezidansin 9. katindan düserek ölmesine neden oldugu gerekçesiyle yargilanan sanik Serdar Tas ve evi kiralayan tutuksuz sanik Kemal Sönmez hakkinda savci, mütalaasini açikladi.

Bakirköy 20. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmaya, tutuklu sanik Serdar Tas Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla baglandi. Müstekiler ve taraf avukatlari da salonda hazir bulundu.

Esas hakkinda mütalaasini açiklayan savci, saniklar Serdar Tas ve Kemal Sönmez hakkinda ‘evi terk eden çocugu, ailesini veya yetkili makamlari durumdan haberdar etmeksizin yaninda tutmak’ suçundan beraatlerini istedi.

Sanik Serdar Tas’in ‘uyusturucu temin etmek suretiyle uyusturucu ticareti yapma ve saglama’ suçunu degistirerek, ‘uyusturucu madde kullanma ve bulundurma’ suçundan 2 yildan 5 yila kadar hapis cezasina çarptirilmasina, sanik Tas’in cinsel saldiri suçu bakimindan kesin ve inandirici delil bulunmadigi anlasildigindan beraatini talep etti.

Ayni zamanda sanik Tas hakkinda açilan ‘kasten öldürme’ suçu bakimindan da taniklarin beyanlari, olay yeri inceleme tutanagi ve otopsi raporlari ile aralarinda geçmise dayali bir husumetin bulunmamasi gerekçesiyle beraatini istedi.

Müstekiler mütalaaya karsi savunma için süre talebinde bulunurken, sanik Serdar Tas, “En basindan beri ayni seyleri savunuyorum. Ben suçsuzum. Beraat ve tahliyemi talep ediyorum” dedi.

Mahkeme heyeti, sanik Serdar Tas’in tutukluluk halinin devamina ve taraflarin mütalaaya karsi savunma yapmalari için durusmayi erteledi.

IDDIANAMEDEN

Bakirköy Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hazirlanan iddianamede Küçükçekmece’de 20 Mart 2019’da 17 yasindaki Ebru Erdem’in bir rezidansin 9. katindan düserek hayatini kaybetmesine iliskin olay anlatilmisti. Olayin gerçeklestigi evin sanik Kemal Sönmez tarafindan diger sanik Serdar Tas (22) ve maktul Ebru Erdem’e günlük olarak verildigi iddianamede açiklanarak, genç kizin düstügü sirada sanik Tas’in binadan hizlica çikip taksiye bindigi ve olay yerinden uzaklastigi belirtilmisti. Olayin ardindan yapilan otopsi incelemesinde maktul Ebru Erdem’in sag karin boslugunda 2 adet kesici delici alet yaralanmasi ve genital muayenesinde yirtik oldugu tespit edilmisti. Iddianamede ayrica yapilan incelemelerde sanik Serdar Tas ve maktul Ebru Erdem’in olay günü uyusturucu kullandigi aktarilmisti.

Savcilik, sanik Serdar Tas’in ‘çocuga yönelik kasten öldürme’ suçundan agirlastirilmis müebbet, ’çocugun cinsel istismari’ suçundan agirlastirilmis müebbet, ’uyusturucu temin etmek suretiyle uyusturucu ticareti yapma ve saglama’ suçundan 22,5 yildan az olmamak kaydiyla, ’evi terk eden çocugu, ailesini veya yetkili makamlari durumdan haberdar etmeksizin yaninda tutmak’ suçundan 1 yila kadar hapisle cezalandirilmasi talep edildi. Olayin gerçeklestigi evi arkadasi Serdar Tas’a veren Kemal Sönmez’in ise ’evi terk eden çocugu, ailesini veya yetkili makamlari durumdan haberdar etmeksizin yaninda tutmak’ suçundan 1 yila kadar hapis cezasina çarptirilmasi istenmisti.

(Didem Köseoglu/IHA)
Kaynak: İHA