(ÖZEL) Baskanin Tasarimini Yaptigi Mobil Koyun Banyosu Araci Çiftçilerin Yüzünü Güldürdü, Koyunlarin Verimini Artirdi

Kayseri’de, Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin’in tasarimini yapip hayata geçirdigi mobil koyun banyosu araci, mahalle mahalle gezerek koyunlari banyo ediyor. Içerisindeki ilaçlar yikanarak parazitlerden kurtulan koyunlarin verimleri de artiyor.

(ÖZEL) Baskanin Tasarimini Yaptigi Mobil Koyun Banyosu Araci Çiftçilerin Yüzünü Güldürdü, Koyunlarin Verimini Artirdi
Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin’in tasarimini yaparak hayata geçirdigi mobil koyun banyosu araci, çiftçilerin yüzünü güldürdü. Ilçeye bagli kirsal mahallelerde yaz aylarinin gelmesiyle beraber hizmete giren araçta koyunlar tek tek yikanarak parazitlerden arindiriliyor. Ayrica, koyunlarin yün verimine de katki saglayan araca, çiftçiler yogun ilgi gösteriyor.

Talas Belediye Baskan Yardimcisi Koray Kök, “Özellikle pandemi süreci sunu gösterdi ki milletler ve toplumlar için tarim ve hayvancilik sektöründe yapilacak yatirimlarin ne kadar önemli oldugu gerçegi ortaya çikti. Bizde Talas Belediyesi olarak basta baskanimiz Mustafa Yalçin’in bizzat tespit etmis oldugu eksiklikler üzerine sekillendirdigimiz uygulama projelerimizi bugün hayata geçirmis bulunmaktayiz. Yaklasik 3 yildir devam eden bu projelerimiz kapsaminda tarim ve hayvancilikla ugrasan vatandaslarimizin maliyet girdilerini en aza indirecek projelere imza atiyoruz. Tarimla ugrasan vatandaslarimizin en büyük maliyet girdilerinin toprakta basladigini tespit ettik. Bizde araç ve ekipman olarak vatandaslarimiza destek çikmak istedik. Yeni tarim teknikleri açisindan ekim makinesi, tas toplama makinesi, gübre dagitma makinesi ve traktör gibi destekler ile çiftçilerimizi maliyetlerinin bir kismini karsilamak istedik. Bununla birlikte hayvancilikla ugrasan vatandaslarimizi da unutmadik. Bugün burada da koyun yikamana islemini gerçeklestiriyoruz. Koyun yikama banyosu ile birlikte küçükbas hayvancilik ile ugrasan vatandaslarimizin et, süt ve yün verimini artiriyoruz” ifadelerini kullandi.

Koyunlari yikanan 25 yasindaki çiftçi Muhammet Pinarbasi da, “Belediyemizin hizmet verdigi mobil koyun yikama aracini geçen senede kullandik. Bu yikamayla verimimizi ve üretimimizi artirdi, hayvanlarin sagligini korudugunu gördük. Belediyemizin bize verdigi bu hizmetten ücretsiz yararlaniyoruz. Bu hizmetleri bize sundugu için Mustafa Yalçin baskanimiza tesekkür ediyoruz. Belediyemiz birçok alanda bize hizmet sunuyor. Bizler için hizmet belediyesi oldular” dedi.

Koçcagiz Mahalle Muhtari Mehmet Kütük ise, “Yapilan hizmetten çok memnunuz. Bunun yani sira baskanimizin tarim ve hayvanciliga kattigi diger hizmetleri de var. Çiftçilerimize sürekli destek veriyor. Ben, ‘Talas Belediyesi çiftçi belediyesi’ diyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA