Korona Tuzagiyla Yasli Komsusunun 150 Bin TL'sini Çalan Süpheli Ve Arkadaslarina 75 Yil Hapis

Denizli’de yasli komsusunu ‘korona testi’ tuzagiyla hastaneye çagirarak evinden içerisinde 150 bin TL para bulunan kasayi çalan süpheli ve 4 ortagi, 75 yil hapis cezasina çarptirildi.

Korona Tuzagiyla Yasli Komsusunun 150 Bin TL'sini Çalan Süpheli Ve Arkadaslarina 75 Yil Hapis
Tavas ilçesi Yorga Mahallesinde meydana gelen olayda, yasli komsusu Mustafa N.’nin evinde kasa bulundurdugunu ögrenen Fatih T. (24), kurdugu tuzagi adim adim uygulamaya geçirdi. Yeni bir hat satin alarak Mustafa N.’yi arayan Fatih T., kendisinin Saglik Bakanliginda yetkili oldugunu ve korona virüs temaslisi olduklarinin tespit edilmesi üzerine acil test yaptirmak için esiyle birlikte hastaneye gelmeleri gerektigini söyledi.

Mustafa N.’nin esini de yanina alarak endiseyle hastanenin yolunu tutmasiyla harekete geçen Fatih T., bir minibüs kiralayarak 4 suç ortagiyla birlikte eve geldi.

Testinin negatif çikmasina sevinemedi

Bos eve ellerini kollarini sallayarak giren süpheliler, yatak odasinda bulunan çelik kasayi içerisindeki 150 bin TL ile birlikte alarak kayiplara karisti. Korona virüs testi negatif çikinca evine dönen Mustafa N., yatak odasinda bulunan çelik kasanin yerinde olmadigini görünce büyük bir sok yasadi. Yasli adam hirsizlarin yakalanmasi için, jandarmaya ihbarda bulundu. Denizli Il Jandarma Komutanligi Suç Arastirma Timleri (JASAT) ve Tavas Ilçe Jandarma Komutanligi ekipleri, süphelilerin yakalanmasi amaciyla genis çapli sorusturma baslatti. Olayin meydana geldigi kirsal mahallede hiç güvenlik kamerasi olmamasi üzerine farkli bir yöntem izleyen JASAT, cami hoparlöründen anons yaptirarak, süpheli durumlarla karsilasanlardan destek istedi. Köy meydaninda bekleyen JASAT ekibinin yakinina gelen bir kisi, olay günü siyah renkli bir Volkswagen marka minibüs gördügünü bildirdi.

Hirsiz komsusu çikti

Alinan bu bilgi üzerine 40 gün boyunca detayli incelemelerde yapan JASAT timi, 113 kameraya ait 156 saatlik güvenlik kamerasini saniye saniye inceledi. Olay günü bölgedeki yollari kullanan 22 bin 285 araci tespit eden JASAT, igneyle kuyu kazar gibi bir çalisma yaparak suçta kullanilan kiralik minibüsü belirledi. Olayin 4 süpheli tarafindan gerçeklestigini belirleyen JASAT timleri, ‘Avci’ kod adi verilen operasyonda süphelileri teknik ve fiziki takibe aldi. Ilk olarak minibüsü kiralayan komsu Fatih T.’yi gözaltina alan JASAT ekipleri, kamera kayitlari ve itiraftan yola çikarak suç ortaklari Yücel B. (21), Bayram Ç. (25), Burak A. (19) ve Tayfun K’yi (26) kiskivrak yakaladi.

Tutuklanarak cezaevine gönderilen 5 süphelinin yargilamasina Tavas Adliyesinde devam edildi. Yasli adami kaldirip evinden içerisinde 150 bin TL para olan kasayi çalan süpheliler, her biri 15’er yildan toplam 75 yil hapis cezasina çarptirildi.
Kaynak: İHA