Kilis'te İsrail'in Mescid-İ Aksa Saldırılarına Tepki

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Senatosu ve Kardelenler Akademi Derneği, İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te yaşayan Filistinlilere yönelik saldırılarına tepki gösterdi.

Kilis 7 Aralık Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, İsrail'in Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik saldırıları kınayarak, Filistin'in yanında olunduğu belirtildi.

Mescid-i Aksa'da namaz kılan cemaate saldırı yapılmasının bir devlet terörü olduğu aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İsrail, bu ramazanda da şiddet ve zulmünü arttırmış, Mescid-i Aksa ve çevresinde sivillere yönelik saldırılarına bir yenisini daha eklemiş ve zalimliğini bir kez daha göstermiştir. Mescid-i Aksa'da namaz kılan cemaate saldırı yapılması açık bir devlet terörüdür. Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın statüsünü değiştirmeyi amaçlayan saldırgan operasyonları ve Filistin'in meşru haklarının gasp edilmesini kendine hak gören İsrail, uluslararası hukuku açıkça çiğnemektedir. Mescid-i Aksa, tüm Müslümanların kutsal mabedidir. İsrail'in kutsalımızı hedef alan saldırısını kınıyor ve İsrail'i uluslararası hukukun temel ilkelerine ve insanların ibadet hürriyetine saygıya davet ediyoruz."

Kilis Kardelenler Akademi Derneği Başkanı Baran Şeker de İsrail'in Filistin devletinin ve toplumunun varlığını hiçe sayarak soykırım suçu işlediğini kaydetti.

Şeker, İsrail'in Filistin topraklarında insanlık suçu işlediğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Saldırıyı gerçekleştiren işgalci terörist yapı, İslam alemine yönelik düşmanlığını bir kere daha açıkça ortaya koymuştur. Provokatif bir girişim olarak düşündüğümüz bu saldırı Filistinli kardeşlerimizi yıldırma ve yaşadıkları yerleri terk ettirme politikasıdır. İsrail'in hedefi Filistin topraklarında kendi dinleri haricinde hiçbir dinin mensubuna yaşam şansı vermemektir. Sivillerin zarar gördüğü acımasız saldırılar derhal sona ermeli ve insanlık bu caniliğe kulaklarını tıkamamalı ve göz yummamalıdır. Birleşmiş Milletler kararlarını tanımayan İsrail'in siyonizm dışındaki inanışlara düşmanlığı ve zulmü bir gün son bulacaktır. İsrail, Filistin topraklarında insanlık ve savaş suçu işlemektedir."

Kaynak: AA