Kanepe Hurdasini Almak Içi Ormani Yakiyordu, 155 Bin TL Para Cezasina Çarptilirdi

Edirne’nin Kesan ilçesinde, içindeki hurda demiri almak için atese verdigi kanepenin alevleri romana siçrayan ve yaklasik 4 hektar alanin kül olmasina sebep olan sahis, 155 bin TL para cezasina çarptirildi.

Kanepe Hurdasini Almak Içi Ormani Yakiyordu, 155 Bin TL Para Cezasina Çarptilirdi
Geçtigimiz Agustos ayinda kullanmadigi kanepesinin demirlerini hurda olarak almak isteyen A.Ö., Kesan’a bagli Seydiköy’de evine yakin ormanlik alanda mobilyasini yakmak istedi. Ancak yanan kanepeden siçrayan kivilcimlar, bölgede rüzgarin da etkisiyle yayilarak orman yanginina sebep oldu. Ihbar üzerine bölgeye Kesan Orman Isletme Müdürlügü’ne bagli çok sayida araç sevk edildi ve yangin 4 saatlik müdahalenin ardindan güçlükle söndürüldü. Bu sirada alevler yaklasik 4 hektarlik alani yutarak küle çevirdi.

Olayla ilgili sorusturma yürüten jandarma ekipleri, yanginla ilgisi oldugu düsünülen A.Ö. isimli sahsi yakaladi. Gözaltina alinan sahis, daha sonra sevk edildigi adliyede çikarildigi mahkemece adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Edinilen bilgiye göre, hakkinda açilan dava devam eden A.Ö.’nün Kesan Sulh Ceza Mahkemesi’ndeki tutuksuz yargilanmasi tamamlandi. 121 bini agaçlandirma bedeli, 34 bini ise söndürme gideri olmak üzere A.Ö., toplamda 155 bin lira tazminat cezasina çarptirildi.

(Emre Akarca/ IHA)
Kaynak: İHA