Kagithane'de Freni Bosalan IETT Otobüsü Metro Insaatina Daldi

Kagithane’de yokus asagi seyir halindeyken freni bosalan IETT otobüsü, cadde üzerindeki metro insaatini çevreleyen bariyerlere çarparak durabildi. Kazada otobüste bulunan yolcular yara almazken, otobüs soförü hafif sekilde yaralandi.

Kagithane'de Freni Bosalan IETT Otobüsü Metro Insaatina Daldi
Olay, saat 18.30 siralarinda Kagithane Merkez Mahallesi Kemerburgaz Caddesi üzerinde yasandi. Edinilen bilgiye göre, 34 TP 5934 plakali Istanbul Büyük Sehir Belediyesi(IBB)’ne ait otobüs, cadde üzerinde yokus asagi seyir halindeyken bir anda freni bosaldi. Otobüsteki yolcular korku ve panik yasarken, otobüs soförü araci durdurabilmek için önce refüje çikti daha sonra ise metro insaatini çevreleyen demir bariyerlere çapti. Kaza sonrasi sans eseri yolculardan hiçbiri yara almazken otobüs soförü aracin ön camindan saçilan cam kiriklari nedeniyle hafif sekilde yaralandi. Ihbar üzerine olay yerine saglik, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Korku ve panik yasayan yolcular kamerada

Kaza sonrasi soka giren yolcular otobüsten kendilerini disari atti. Korku ve panigin yasandigi ilk dakikalar cep telefonu kamerasina yansidi.

Kaza sonrasi ilk müdahalenin ardindan saglik ekipleri yarali sürücüyü hastaneye kaldirdi. Kazaya karisan otobüste büyük hasar olusurken kazanin nedenine iliskin inceleme baslatildi.

(Muhammet Emin Arslan - Abdullah Altunbas/ IHA)
Kaynak: İHA