Huawei ICT Academy Ile Üniversitelerde Yüksek Teknoloji Egitimleri Basladi

Huawei Türkiye Kurumsal Is Grubu Genel Müdür Yardimcisi Panyanjiang: 'Türkiye teknoloji konusunda büyük bir genç yetenek potansiyeline sahip. Tek amacimiz, yakin zamanda yerel bilisim ekosistemini güçlendirecegine inandigimiz Türk gençlerine daha fazla firsat sunabilmek'

Huawei Türkiye, Huawei Bilgi ve Iletisim Teknolojileri Akademisi ( ICT Academy) Programi ile bilisim teknolojileri alaninda daha fazla ögrenci yetistirmeye yönelik girisimlerini hizlandirirken, sirket, Türkiye'deki 17 üniversite ve 1 egitim merkezinde, güncel teknolojik egitimlerin verilecegi dersler açiyor.

Huawei açiklamasina göre, geçen yil baslayan Huawei ICT Academy Projesi'nde yeni bir asamaya gelindi.

Huawei Türkiye bu sene baslattigi programla, "veri iletisimi ve ag teknolojileri", "5G" ve "yapay zeka teknolojileri ve uygulamalari" konularindaki egitimler için, Türkiye'deki üniversitelere destek veriyor.

Istanbul Üniversitesi-Cerrahpasa, Gazi Üniversitesi gibi 3 büyük sehirdeki üniversiteler ile Erzurum Atatürk Üniversitesi ve Konya Teknik Üniversitesi gibi Anadolu'daki üniversitelerden olusan toplam 18 egitim kurumu, ICT Academy Programi is birligine dahil oldu.

Huawei Türkiye, 2021 yilinda 900 ögrencinin ICT Academy egitimlerine katilmasini hedefliyor.

Program, yeni yeteneklerin egitimi ve gelistirilmesi kapsaminda, endüstri-akademi isbirligi özelinde bir köprü görevi görmeyi amaçliyor.

Programa dahil olan üniversitelerdeki akademisyenler, Huawei egitmenleri tarafindan ön egitime tabi tutulacak. Sonrasinda ise bu egitimlerle elde ettikleri bilgileri Huawei'in çevrim içi ögrenme platformu araciligiyla ögrencilere aktaracak. Egitimlerini tamamlayan ögrenciler, Huawei sertifikasi alma sansina sahip olacak.

- 10 yil içinde dünyada 7 milyon bilisim uzmanina ihtiyaç duyulacak

Verilen bilgiye göre, programa katilan ögrenciler Huawei sertifikasina ek olarak, Türkiye'de ve dünyada master derslerine, seminerlere, yarismalara ve benzer etkinliklere katilma sansi bulacak.

Katilimci ögrenciler ayrica, 5G, yapay zeka, nesnelerin interneti ve bulut bilisim teknolojileri hakkinda en güncel çevrim içi Huawei kaynaklarina da erisebilecek.

Huawei'in küresel öngörülerine göre, önümüzdeki 10 yil içinde dünyada 7 milyon bilisim uzmanina ihtiyaç duyulacak.

Huawei ICT Academy Programi, sadece Türkiye'de degil dünya genelinde de devam eden bir program olarak, 18 farkli kategoride 83 sertifikasyon sinaviyla, bu yilin basi itibariyle toplam 130 bin ögrenciye egitim sagladi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Huawei Türkiye Kurumsal Is Grubu Genel Müdür Yardimcisi Panyanjiang, "Bilgi ve iletisim teknolojileri sektörünün gelisimi hem yerel hem de küresel çapta, yetenekli insan kaynaginin sürdürülebilirligi ile dogrudan ilgilidir. Türkiye teknoloji konusunda büyük bir genç yetenek potansiyeline sahip. Tek amacimiz, yakin zamanda yerel bilisim ekosistemini güçlendirecegine inandigimiz Türk gençlerine daha fazla firsat sunabilmek." ifadelerini kullandi.

Proje paydaslarindan Istanbul Üniversitesi-Cerrahpasa Dr. Ögr. Üyesi Zeynep Gürkas Aydin, "Özellikle pandemi sonrasi okullara döndügümüz dönemde Huawei laboratuvarimizda hem ögrencilerimize hem de personelimize yönelik egitimleri sürdürmeyi amaçliyoruz. Ögrencilerimize mezuniyet sonrasinda da kendilerini bir adim öne geçirecek çesitli sertifikalar saglamayi ve bu is birligini yillar boyunca sürdürmeyi istiyoruz. Huawei'e bu süreçteki desteklerinden dolayi çok tesekkür ediyoruz." degerlendirmesinde bulundu

Kaynak: AA