Gölpazari'nda En Çok Kan Bagisinda Bulunan Kisiye Altin Madalya Verildi

Bilecik'in Gölpazari ilçesinde 38 kez kan bagisinda bulunan kisiye altin madalya takdim edildi.

Eskisehir Kizilay Kan Merkezi tarafindan düzenlenen ödül töreninde, 38 defa kan bagisinda bulunan Cengiz Topel Ilk ve Ortaokulu Müdürü Ahmet Karakaya'ya altin madalyasi, Ilçe Milli Egitim Müdürü Ismail Altunisik tarafindan verildi.

Müdür Altunisik, ödül töreninde yaptigi konusmada, kan bagisinin acil ve sürekli bir ihtiyaç oldugunu belirterek, insanlarin kanin önemini ihtiyaç duymadiklari zaman tam olarak kavrayamadigini söyledi.

Kan bagisinin topluma karsi bir vazife oldugunu ve hiç karsilik beklemeden verilen kanin, toplumla kisi arasinda görünmez baglar kurdugunu anlatan Altunisik, sunlari kaydetti:

"Adlarini bilmedigimiz, hiç tanimadigimiz ama kan bagisi ile kardes oldugumuz yüzlerce kardesimiz olur. Görünüste küçük ama etkisi önemi çok büyük bir fedakarliktir. Türk toplumunun en büyük özelligi olan yardimlasmanin örnegidir. Okul müdürü arkadasimiz Ahmet Karakaya'nin son yapmis oldugu bagis ile birlikte 38. kan bagisidir. Kendisini tebrik ediyorum. Onun adina tüm bagista bulunan arkadaslara tesekkür ediyorum. Basta ögretmenlerimizi sonra herkesi kan bagisi yapmaya bekliyoruz."

En çok kan bagisinda bulunan Ahmet Karakaya (44) ise kan ihtiyacinin hayati önem tasidigini ifade etti.

Kan bagisinin bir sosyal sorumluluk oldugunu ve bir gün herkesin kana ihtiyaç duyabilecegini belirten Karakaya, "18 yasimdan beri düzenli olarak kan bagisi yapmaktayim. Bugün yapmis oldugum bagis ile birlikte 38. kan bagisimi yapmis oluyorum. Ben bir birey olarak, kan bagisinin gerekliliginin farkindayim ve bu sosyal sorumlulugu yerine getirebilmek adina daima gönüllü olmusumdur. Ama her zaman daha fazla ve sürekli bagis yapabilecek bagisçilara ihtiyacimiz oldugunun da bilincindeyim. Herkesi duyarli olmaya ve kan dostu olmaya davet ediyorum". ifadesini kullandi.

Kaynak: AA