Giresun'un Saat Kulesi Törenle Açildi

Giresun Belediyesi tarafindan Bulancak Duragi mevkiinde yapilan 7 metre yüksekligindeki çotanak ve Selçuklu desenli saat kulesi törenle açildi.

Düzenlenen törene Giresun Valisi Enver Ünlü, AK Parti Giresun Milletvekili Kadir Aydin, Belediye Baskani Aytekin Senlikoglu, Belediye Meclis üyeleri ve vatandaslar katildi.

Saat kulelerinin sehrin estetiginde ve vizyonunda önemli yer tuttugunu belirten Belediye Baskani Aytekin Senlikoglu, “Sehrimizin kimliginde çok önemli bir yer tutan ve hayata geçirdigimiz sehir girisi ve meydan düzenlemesi kapsaminda saat kulemizin de açilisini yapiyoruz. Saat kulesi sehrimize ve bu meydana güzel bir estetik kazandiracaktir. Türk tarihimizin izlerini tasiyan ve vatandaslarimizin da görüsünü alarak yaptigimiz saat kulemiz Giresun’umuza hayirli ugurlu olsun. Her seyin en iyisine layik olan Giresun’umuza hizmet etmek için gece gündüz çalismaya devam edecegiz. Çalismalarimiz vatandaslarimizin daha iyi bir Giresun’da yasayabilmesi içindir. Pandemi sonrasinda saat kulesiyle baslayan hizmet açilis törenlerimiz birçok alanda devam edecektir” dedi.

Yapilan konusmanin ardindan Selçuklu yildizi desenli, 3.24 metre kare taban alani ve 7 metre yükseklik ölçülerine sahip olan saat kulesinin kurdelesi Vali Enver Ünlü, Milletvekili Kadir Aydin ve Belediye Baskani Aytekin Senlikoglu tarafindan çözülerek açilis yapildi.
Kaynak: İHA