Gebze'de Müsilaj Temizleme Çalismasi

Marmara Denizi'nde görülen müsilaji (deniz salyasi) temizleme çalismalari, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde de baslatildi.

Gebze Kaymakamligi, Gebze Belediyesi ve Gebze-Eskihisar Su Ürünleri Kooperatifi is birligiyle müsilaj tehdidine dikkati çekmek için Eskihisar'da etkinlik düzenledi.

Etkinlikte, Nefes Doga Sporlari Toplulugu'nun dalgiçlari suya dalarak müsilajin dipteki durumunu inceledi ve su alti temizlik çalismasi yapti.

Programa katilan protokol üyeleri ve STK temsilcileri etkinligin sonunda topluca çevre temizligi gerçeklestirdi.

Gebze Kaymakami Mustafa Güler, yaptigi konusmada, çevre tehdidiyle karsi karsi olduklarini belirterek, "Burada bir çevre tehdidi var. Denizdeki müsilajin temizlenmesi, sahil boyunca burada kötü izler birakan insanlarin atiklarinin temizlenmesi gibi çalismalar yapacagiz. Oturdugumuz yeri kirletiyoruz. Bu milletimize yakismiyor. Hepimizin çevre gönüllüsü olmamiz lazim. Toplumsal sorumlulukla bu sorunlari engelleriz. Bu cennet vatani bu hale getirmeye hakkimiz yok." ifadesini kullandi.

Programin ev sahipligini de yapan Gebze Belediye Baskani Zinnur Büyükgöz de "Bugün burada hiçbir farklilik gözetmeden doga bize bir sey söylüyor. Müsilaj sorunuyla karsi karsiyayiz ki ortak hareket etmek zorundayiz. En çok bir ve beraber olacagimiz konu çevre." dedi.

Kaynak: AA