Edirne'de Bin 810 Metre Uzunlugunda Motokros Pisti Yapiliyor

Edirne Valisi Ekrem Canalp, Edirne'yi Türkiye'de motor sporlarinin merkezi yapmayi hedeflediklerini belirtti.

Canalp, Valilik ve Türkiye Motosiklet Federasyonu is birliginde merkeze bagli Musabeyli köyünde motokros parkurunun tanitiminda yaptigi konusmada, Edirne Motosiklet Dernegi üyelerinin istegi dogrultusunda uluslararasi müsabakalarin yapilacagi bir parkur için 11 ay önce çalismalara basladiklarini söyledi.

Federasyonla iletisime geçerek teknik düzeyde çalisma ve toplantilar yaptiklarini belirten Canalp, "Gerek pistle, gerekse sosyal donati alanlariyla, padokla ilgili olsun, projenin her bir asamasi federasyonumuzla beraber gerçeklestirildi. Burada insallah sonbaharda uluslararasi yarismalari beraberce düzenleyecegiz." dedi.

Canalp, pistin yüzde 90'lik kisminin tamamlandigini, geriye ambulans yollarinin kaldigini ifade etti.

Pistin bin 810 metre uzunluga ve 7 atlama rampasina sahip oldugunu aktaran Canalp, sunlari kaydetti:

"Bu hafta itibariyla pistin yanindaki üst yapinin da insasina basliyoruz. Zaten mesire alanimiz insa edilmis durumda, bunun disinda ayni zamanda bir çadir kamp alani kuracagiz. Ayni zamanda bir de karavan kampi yapacagiz. 37 hektarlik alanda insanlar eger arzu ederlerse karavanlariyla konaklama imkanina sahip olacaklar. Sosyal tesislerimiz olacak. Hem seyir alanlarimiz ama ayni zamanda dogayi çok zorlamadan tribünleri de yapacagiz. Ayni anda 40 motosikletimizi yikayabilecek tesisimiz de olacak."

Edirne Belediye Baskani Recep Gürkan da Edirne Valisi Ekrem Canalp'in Edirneli gibi çalisarak gelecege dönük isler yaptigini belirtti.

Bugüne kadar projelerde birlikte çalistiklarini aktaran Gürkan, "Ben Edirne'ye motokros pistinin kazandirilmasinda emegi geçen basta çok degerli valimiz olmak üzere herkesi kutluyorum." diye konustu.

Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaskani Ogün Baysan ise Edirne Valisi Canalp'in direktifleri ve önderligiyle dünya standartlarinda bir parkur hazirlamak için yola çiktiklarini, bugün parkuru test etmek ve tanitmak için burada olduklarini belirtti.

Kaynak: AA