Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi Dijital Tiri Adana'da Ziyarete Açildi

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi tarafindan hazirlanan Türkiye’nin milli, tarihi, kültürel, bilimsel ve teknolojik zenginliklerinin dijital sunumlarla anlatildigi Dijital Tir Adana’da ziyarete açildi.

Istasyon Meydaninda vatandaslarin ziyaretine açilan Dijital Tir’da ziyaretçileri, üç boyutlu görünüme sahip, yüksek teknoloji unsurlariyla olusturulmus bilgi akisini aktaran holografik sunucu karsiliyor. Dijital Tir’in içinde harekete duyarli ekran, 3 boyutlu sanal kutu ve yesil perde deneyim alanlari bulunuyor. Tir içerisinde ayrica Türkiye’nin milli gururu Insansiz Hava Araci ile bir uçus deneyimi imkani da saglaniyor.

Dijital deneyimden sonra ise katilimcilara sertifika veriliyor. Tir içerisindeki tüm bu teknolojik uygulamalar Türk mühendis ve yazilimcilar tarafindan gelistirildi. Konuyla ilgili açiklama yapan Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi Adana Bölge Müdürü Mustafa Keles, bütün vatandaslari tiri ziyaret etmeye davet etti.

Açilisa Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Baskani Cafer Esendemir ve Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi çalisanlari katildi.

Tir, 11 Haziran tarihine kadar Adana’da kalacak.

Dijital tirin sonraki duragi ise 15-18 Haziran’da Osmaniye olacak.
Kaynak: İHA