Burdur Çevre Ve Sehircilik Il Müdürü Alacatli Açiklamasi 'Salda Gölü'nde Herhangi Bir Kirlilik Söz Konusu Degildir'

Burdur Çevre ve Sehircilik Il Müdürü Murat Alacatli, Salda köyünün kanalizasyonunun Salda Gölü’ne aktigi iddialarinin gerçegi yansitmadigini açikladi.

Burdur Çevre Ve Sehircilik Il Müdürü Alacatli Açiklamasi 'Salda Gölü'nde Herhangi Bir Kirlilik Söz Konusu Degildir'
Burdur Çevre ve Sehircilik Il Müdürü Murat Alacatli, Salda köyünün kanalizasyonunun Salda Gölü’ne aktigi iddialari ile ilgili bir açiklama yapti. Köyün kanalizasyonunun üç gözlü sizdirmaz fosseptik ve ardindan iyi bir dogal aritmadan geçtikten sonra üç kilometrelik dereden aktigini belirten Alacatli, dere agzinda herhangi bir kirlenmenin olmadigini ve Salda Gölü’nün dört farkli noktasindan alinan numunelerde suyun temiz çiktigini söyledi.

Salda Gölü’nün çevresindeki köyler için ileri biyolojik aritma tesisi ihalesinin 24 Haziran’da yapilacagina dikkat çeken Alacatli, göl suyunun içme suyu kalitesine yakin oldugunu dile getirdi. Kirlilik iddialarinin düzenli sekilde her yil gündeme getirildigini ifade eden Il Müdürü Alacatli, "Salda Gölü’nde dört noktadan her ay düzenli olarak numuneler aliniyor. Çikan sonuca göre de göl suyu A sinifi kalitede yüzme suyuna sahip. Bu iddialarla algi olusturuluyor. Iddialara karsi biz de gölün temiz oldugunu, temiz kalmasi için elimizden gelini yaptigimizi açikliyoruz. Gölde herhangi bir kirlilik söz konusu degildir. Iddialar tabii ki yalan ve asilsiz" dedi.

Kaynak: İHA